Izvještaj sa 11. Prvenstva Federacije BiH u karateu

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Lukavac je u nedjelju 24.04.2015.godine bio domaćin 11. Prvenstva Federacije BiH u karateu za sve uzrasne kategorije.

Organizator takmičenja bio je Karate savez Federacije BiH a tehnička organizacija pripala je Karate klubu Sensei iz Lukavca. Na 11. Prvenstvu Federacije BiH učestvovala su 22 karate kluba i 370 takmičara.

Takmičari Karate kluba Futura iz Bugojna su uspješno nastupili na ovom Federalnom prvenstvu osvojivši 13 medalja od čega 2 zlatne, 4 srebrene i 7 bronzanih medalja. Zlatne medalje su osvojili:

Futura

Kata tim Future u konkurenciji juniora i Muharem Kukić u borbama za seniore u kategoriji – 60 kg.

Srebrene medalje na 11. Prvenstvu Federacije BiH za Futuru su osvojili: Kata tim Future u seniorskoj konkurenciji za koji su nastupili: Muharem Kukić, Emrah Bostandžija i Faruk Gurbeta, ženska kadetska ekipa Future u borbama za kadetkinje 14-15 godina, Emrah Bostandžija u katama za juniore te Ahmed Huseinbegović u discipini borbe za mlađe kadete u kategoriji – 50 kg.

Sedam bronzanih medalja za Futuru su osvojili: Zvonimir Zelić u borbama za kadete +70kg, Irma Jusufbašić u borbama za kadetkinje – 47kg, Krešimir Zelić u borbama za pionire 11 godina -45kg, Kristijan Knežević u borbama za pionire – 45kg, Fatima Muratović u disciplini borbe za kadetkine +54kg, Petar Krajina u borbama za pionire -30 kg te muška kadetska ekipa u disciplini borbe za koju su nastupili: Ivan Krajina, Faruk Gurbeta i Zvonimir Zelić.

Vrijedi napomenuti i činjenicu da su Futurini takmičari Faruk Gurbeta, Ivan Krajina, Faris Muratović i Petar Zelić imali solidne nastupe u svojim kategorijama u kojima su ostvarili plasman od 5-8 mjesta.

Na 11 Prvenstvu Federacije BiH pravdu su dijelili i karate sudije iz Bugojna: Nisvet Gasal, Almir Bašić i Aid Redžić dok je Vrhovni sudija takmičenja bio Nesib Redžić iz Bugojna.

Dan ranije, u subotu 23.4.2016.godine, u Lukavcu je održan Licencni seminar Karate saveza Federacije BiH za sudije, trenere i ispitivače a instruktori su bili: za sudije Nesib Redžić iz Bugojna, za trenere Enes Krajišnik iz Novog Travnika te za ispitivače Mehmed Halilović iz Lukavca.

Na ovom Licencnom seminaru ispit za viša sudijska zvanja uspješno su položili dvoje karate sudija iz Bugojna: Kenan Kero – za zvanje Glavni Federalni sudija i Kenita Kero – za zvanje Pomoćni Federalni sudija.

TRENER Aid Redžić 2.Dan