Izvrsnim koncertom Vokalnog ansambla, Horoljubaca i Ženskog ansambla “Napredak” završene “Ljetne večeri 2017.”

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

U Pozorišnoj dvorani KSC-a  u okviru manifestastacije „Ljetne večeri 2017.“ koncert je održao Vokalni ansambl Bugojno, Ženski ansambl HKD „Napredak“ i Horoljupci. Bio je ovo posljednji koncert u okviru manifestacije, a zbog kiše, iako je bilo planirano na Gradskom trgu, koncert je održan u KSC-u.

Tokom manifestacije „Ljetne večeri 2017.“ u proteklim mjesecima na Gradskom trgu realizovani su različiti muzički sadržaji. Pokrovitelj manifestacije bila je Općina Bugojno, a inicijator je bio načelnik općine Bugojno Hasan Ajkunić u saradnji sa KSC-om Bugojno koji je  produkcijski i tehnički realizovao koncerte. 

Kako je ovo posljednji koncert, načelnik Ajkunić zahvalio se učesnicima i najavio bogatiji sadržaj za narednu godinu.

– Ljetne večeri su počele spontano, ali smo uspjeli realizovati par koncerata na Gradskom trgu. Ovim koncertom obilježavamo kraj ljeta, a u ovoj sali nas očekuje i dosta programa tokom jeseni. Uživajte u koncertu koji su za vas pripremili Samira i članovi horova. Posebno hvala publici koja je prisustvom podržala ljetne večeri – istakao je načelnik Hasan Ajkunić.

Šezdeset članova Vokalnog ansambla, Ženskog ansambla HKD „Napredak“ i Horoljubaca publici je ponudilo izvrstan repertoar.

-Hvala Vam što ste ovu večer odlučili provesti s nama. Ne štedite glasove i dlanove, plešite i pjevajte s nama jer je ovo repertoar pjesama za dušu u kojem možemo zajedno uživati – istakla je Samira Merdžanić, rukovodilac i dirigentica.

Publika je uživala u obradama popularnih pop-rok hitova i uglas pjevala sa izvodjačima, a većini solista ovo je bio i prvi takav nastup.

Birane pjesme na koncertu su interpretirati Adin Kurbegović, Eldar Duradbegović i Veronika Kolak, članovi Horoljubaca, Džana Šahman, Dženita Aganović i Zana Džanan, članice Vokalnog ansambla te Vesna Pavlović, Vanda Havranek i Marija Mara Udiljak članice Ženskog ansambla HKD ” Napredak” Bugojno.

Za muzičku pratnju su se pobrinuli Zlatan Fuka, Ana Topić i Gabrijela Vidović. Mediski pokrovitelji bili su RTV Bugojno, portali bug.ba i Bugojno Danas.

1314151617181920212223242526