“JAJCE ART 2016”

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Jajce će u periodu od 18.7. do 23.7.2016. godine biti domaćin Prve likovne kolonije pod nazivom „JAJCE ART 2016”. Organizator i domaćin kolonije je JU “Dom kulture Jajce” Jajce, a generalni pokrovitelj Općina Jajce.

Svečano otvaranje Prve likovne kolonije u Jajcu zvanično planirano je u ponedjeljak u holu Doma kulture u Jajcu s početkom u 19:00 sati.

Gosti, učesnici kolonije su: Samija Mašić – magistar slikarstva, Senad Begić – akademski slikar, Meho Čaušević – doktor umjetnosti, Armina Hatić – likovna umjetnica iz Austrije, Enis Hasandžiković – likovni umjetnik, Mustafa Faljić – likovni umjetnik i Jajčanin, akademski slikar Samir Hažbić.

Slikari će tokom boravka u Jajcu posjetiti najznačajnije kulturno–historijske spomenike, te na svojim platnima ovjekovječiti trenutke provedene u gradu Jajcu i svjedočiti o bogatim historijskim, kulturnim i prirodnim obilježjima ovog grada. Izložba radova nastalih u okviru prve Likovne kolonije planirana je u ponedjeljak, 23. jula u Gradskoj galeriji Jajce, a svečano otvaranje biti će upriličeno u 17:00 sati.