Još jedan tragičan događaj u blizini bugojanskog naselja Gračanica

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Nakon tragičnog događaja i samoubistva koje se desilo sinoć u MZ Gračanica, u jezeru Zanesovići kod Gračanice, danas u poslijepodnevnim satima, pronađeno je beživotno tijelo.

Prema informacijama koje smo dobili od portparola MUP-a SBK-a Rusmira Prohana, danas u 16 sati i 10 minuta  u PU Bugojno je prijavljeno da je iz jezera Zanesovići izvađeno beživotno tijelo . Riječ je o ženskoj osobi inicijala M. DŽ. rođenoj 1958. godine. koja je iz porodične kuće nestala rano jutros.Tijelo su iz jezera izvukli ribari, a po dolasku Hitne službe na lice mjesta, dežurni mrtvozornik je konstatovao smrt utapanjem. Na lice mjesta izašli su i pripadnici PU Bugojno i GSS Bugojno. Službenici krim policije PU Bugojno vrše uviđaj i druge istražne radnje, između ostalog i ispitivanje svjedoka i članova  porodice, kako bi se što prije rasvijetlio ovaj tragični događaj.

Kako navodi Rusmir Prohan, prema trenutno raspoloživim informacijama, najvjerovatnije se radi o samoubistvu. Naime,prema za sada nezvaničnim informacijama, svjedoci su vidjeli kada se nastradala osoba bacila u jezero, ribari su izvukli nastradalu, medjutim bilo je kasno, već je nastupila smrt. Kako navodi Prohan, više informacija i detalja o ovom slučaju biće poznato nakon provedene istrage.