Još jedan uspjeh bugojanskih gimnazijalaca

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Učenici bugojanske Gimnazije postigli su još jedan zavidan uspjeh, treće mjesto na prestižnom takmičenju Dabar informatičar, koji je održano na Internacionalnom univerzitetu Sarajevo IUS.

Učenici Fatima Muratović, Eldar Dadić i Jahja Muratović su osvojili prestižno III mjesto na takmičenju Dabar informatičar, koje je organizirano na Internacionalnom univerzitetu Sarajevo (IUS). Takmičili su se u izuzetno konkurenciji oko 1500 učenika osnovnih i srednjih škola iz BiH.Predvođeni svojom profesoricom informatike Amrom Mirojević pokazali zavidan nivo znanja i zasluženo osvojili visoko treće mjesto.

-Učenici su sami finansirali odlazak na takmičenje u Sarajevo. Bez finansijske podrške njihovih roditelja ne bi mogli ni učestvovati, a samim ti ni osvojiti ovakav rezultat-istakla je prof.Amra Mirojević.Pojasnila je da su od 48 učenika, 26 ispunilo uslove za drugi kvalifikacioni krug, a samo ova tri učenika su pristupila takmičenju u Sarajevu.

Odlučni da postignu dobre rezultate, marljivo su se spremali za takmičenje Dabar informatičar na Internacionalnom univerzitetu u Sarajevu i,kako kažu, zadovoljni su postignutim uspjehom.

–Da smo imali finansijsku podršku kakvu su imali učenici iz drugih gradova, ja mislim da smo mogli biti u samom vrhu.Ovo smo postigli vlastitim radom i uz pomoć naše profesorice Amre Mirojević, kazala je Fatima Muratović, koja se takmičila u Sarajevu.

-Za razliku od drugih takmičara koji su bili oslobođeni nastave tokom priprema , mi smo pohađali nastavu i uporedo se spremali za ovo takmičenje – kaže Eldar Dadić, koji je zadovoljan pokazanim znanjem i postignutim rezultatom.

Upornost, rad i znanje su još jednom pobijedili uprkos činjenici da nije bilo podrške kakvu zaslužuju, a odličan rezultat jedan je u nizu koje postižu bugojanskih Gimnazijalci na različitim takmičenjima, gdje je znanje jedini kriterij za uspjeh.