Još jedna dezinfekcija ulica u Bugojnu

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Analizirajući gotovo mjesec dana aktivnosti Općinskog štaba civilne zaštite komandant Štaba Hasan Ajkunić situaciju na području općine Bugojno, kada je u pitanju pandemija izazvana korona virusom, ocjenjuje povoljnom.

Ono što jer najznačajnije jeste da nema novih pozitivnih osoba na COVID 19, a niz aktivnosti je urađen u drugim segmentima.

Na početku obraćanja komandant Štaba CZ i načelnik Općine Hasan Ajkunić uputio je čestitku vjernicima katoličke vjeroispovijesti povodom blagdana Uskrsa.

-Od prvog sastanka Općinskog štaba CZ 16. marta urađeno je dosta ali još uvijek postoji opasnost od širenja korona virusa. Tokom protekla 4 dana izvršena je nova dezinfekcija ulica u gradu. To je uradio tim na čijem je čelu načelnik Štaba Mirsad Karadža, a uz radnike i mehanizaciju Vatrogasnog društva i JKUP Čistoća, bili su angažovani ljudi i mehanicazija privatnog preduzeća IMB komerc. Svima veliko hvala i nadam se da ćemo slične aktivnosti u narednom periodu prvesti i po mjesnim zajednicama. Ono što mogu reći još jeste da Dom zdravlja, Bolnica i apoteke funkcionišu normalno, te da nema nestašice lijekova. Također Policijska uprava sa svojim službama je permanentno na terenu i uz provjeru onih koji su u izolaciji vrši i kontrolu ograničenja kretanja od 20,00 sati navečer do 5,00 sati ujutro. Tu ste i vi kao mediji sa pravovremenim i permanentnim praćenjem dešavanja na području naše Općine, istakao je Ajkunić, te uz poziv da se obavezno koriste maske i rukavice, zahvali se građanima na strpljivom pridržavanju donesenih mjera i naredbi , od općinskog , preko kantonalnog, do federalnog štaba civilne zaštite.

1011121314151617189