JU Centar za predškolsko vaspitanje i obrazovanje Bugojno dobila 15.000 KM vrijednu donaciju

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

JU Centar za predškolsko vaspitanje i obrazovanje Bugojno dobila 15.000 KM vrijednu donaciju.

Radi se o novom namještaju u sobama gdje borave mališani i stolovima u trpezariji.Donator je Prevent Grupacija,čiji su predstavnici s načelnikom općine Hasanom Ajkunićem,posjetili JU Centar za predškolsko vaspitanje i obrazovanje Bugojno. Tom prilikom razgovarano je o daljoj saradnji Općine Bugojno i Grupacije Prevent,a Hasan Ajkunić,načelnik općine Bugojno je rukovostvu vrtića obećao financijsku pomoć tokom rekonstrukcije prostorije za odmor i spavanje mališana, koji borave u navedenoj javnoj ustanovi.

-Hvala,predstavnicima Prevent Grupacije na stvaranju boljih uslova za boravak bugojanskih mališana u ovoj javnoj ustanovi i na prepoznavanju važnosti predškolskog odgoja i obrazovanja.Saradnja se nastavlja, kao i zapošljavanje u pogonima Preventa u Bugojnu –između ostalog, kazao je načelnik Hasan Ajkunić, tokom obilaska prostorija obdaništa.

– U ime roditelja, djece, Upravnog odbora i uposlenih naše ustanove zahvaljujem se Preventu na ovoj vrijednoj donaciji i prepoznavanju značaja i potrebe predškolskog odgoja.Nadamo se dobroj saradnji i u narednom periodu,a ovom uspiješnom kolektivu, želimo mnogo sreće u daljem radu-rekla je Edina Šupić, direktorica JU “Centar predškolsko obrazovanje i vaspitanje” Bugojno.

Emir Brljak,direktor Preventa u Bugojnu je primio  zahvalnicu od malog Emraha Bušatlića.

-Prevent grupacija kroz svoje poslovanje posebnu pažnju poklanja lokalnoj zajednici u kojoj djeluje. Zadovoljstvo nam je da smo ovdje i da je jedna od prvih donacija koju realiziramo u Bugojnu, namjenjena upravo najmlađim. Vjerujemo da će ova donacija omogućiti osoblju JU Centar za predškolsko vaspitanje i obrazovanje bolje uslove za rad,a djeci koja borave u obdanišu ljepši i sigurniji prostor za igru i učenje- izjavio je direktor Preventa u Bugojnu Emir Brljak.

Na kraju posjete poklon je dobio i načelnik općine Hasan Ajkunić,a radi se o crtežu,koji će ga podsjećati na lijepo i ugodno druženje s mališanima bugojanskog obdaništa.