JU Centar za predškolsko vaspitanje i obrazovanje: U 2018. godini uspješno realizovana tri projekta

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

JU Centar za predškolsko vaspitanje i obrazovanje Bugojno, mališanima pruža polaznu osnovu za dalje obrazovanje, a sve kroz igru, učenje i druženje. 2018. godina za ovu ustanovu bila je jako uspješna, a prema riječima direktorice Bakre Zukić, i 2019. godina biće u znaku promjena, a sve u korist djece i uposlenika.

Javnu ustanovu Centar za predškolsko vaspitanje i obrazovanje trenutno pohađa 130 mališana, koji su raspoređeni u 5 odgojno-obrazovnih grupa. U ovoj ustanovi, u 2018. godini uspješno su realizovana tri projekta. Radi se o utopljavanju vrtića u fazi II, projektu “Korak po korak” i nabavci namještaja za prostorije u kojima mališani borave.

Prema riječima direktorice Bahre Zukić, plan je da se u 2019. godini predškolski odgoj i obrazovanje podigne na jedan viši nivo kako bi se za mališane obezbijedio kvalitetan boravak, da se saniraju mokri čvorovi, adaptiraju nove prostorije te utopli zgrada vrtića u fazi III.

U JU Centar za predškolsko vaspitanje i obrazovanje, kroz program predškolskog odgoja i obrazovanja, djeca razvijaju intelektualnu i emocionalnu zrelost što im daje osnovu za dalje obrazovanje.