JU KSC Bugojno: Program obilježavanja Dana državnosti BiH

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

U povodu Dana državnosti BiH JU KSC Bugojno organizuje nekoliko značajnih kulturnih dogadjaja.

Sutra će u Maloj sali KSC u Bugojnu biti upriličena promocija knjiga i druženje s piscima.Tom prilikom bit će promoviran roman „Satovi u majčinoj sobi“ Tanje Stupar Trifunović iz Banja Luke i zbirka poezije „Kratka povijest smrti i pisca“ prof.dr.Nedžada Ibrahimovića iz Tuzle. Uz autore, promotor je i Asmir Kujović, bosanskohercegovački pisac i urednik u izdavačkoj kući „Vrijeme“ i časopisu „Lisica“. Promocija počinje u 19 sati. Na sam Dan državnosti BiH JU KSC upriličit će dva značajna kulturna dogadjaja, uručenje Nagrade „Bugojanska vaza“ , te otvaranje „14.bugojanskog likovnog bijenala“. Nagrada „ Bugojanska vaza „ bit će uručena autoru priče /pripovijetke pristigle na konkursu „IV bugojanska vaza“. Konkurs je raspisan u oktobru i od prispjelih radova, stručni žiri je u uži izbor odabrao pet, a samo jedna će biti nagradjena „Bugojanskom vazom“ i novčanom nagradom u vrijednosti od 1000 KM. Uručenje nagrade počinje u 19 sati, a održat će se u Maloj sali KSC.  

Sat kasnije u Umjetničkoj galeriji KSC bit će upriličeno otvaranje „14.bugojanskog likovnog bijenale“ na kojem će biti predstavljeni radovi 23 umjetnika iz Skopaljske doline. Stručni žiri Likovnih bijenala , tom prilikom, proglasit će najbolje radove i uručiti nagrade. Organizator, JU KSC uz podršku Općine Bugojno, odnosno načelnika Hasana Ajkunića pozivaju gradjane da svojim prisustvom daju doprinos u afirmaciji najznačajnijeg datuma u historiji BiH.

25. novembar, Dan državnosti BiH na prigodan način bit će obilježen i u svim obrazovnim ustanovama na području bugojanske općine.