JU Opća bolnica Bugojno dobila savremeni aparat za anesteziju

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

JU Opća bolnica Bugojno danas je dobila aparat za anesteziju što će omogućiti nastavak operativnih zahvata u ovoj zdravstvenoj ustanovi. Riječ je o najsavremenijem aparatu za anesteziju, za koji je sredstva obezbijedila potpredsjednica F BiH Melika Mahmutbegović.

Nakon što je završena tenderska i druga neophodna procedura, apart je od danas stavljen na raspolaganje bolničkom osoblju, ali i pacijentima sa ove regije. Vrijednost ovog savremenog aparat je oko 80.000 KM.

-Dotrajala oprema jedan je od razloga što su operativni zahvati u bolnici izvjesno vrijeme prekinuti. U fazi je nabavka i laparoskopskog stuba čime bi se ponovno obavljale i laparoskopske operacije koje smo ranije uspješno obavljali. Do sada smo u Općoj bolnici uradili oko 5.000 operacija, a posebno smo u BiH bili prepoznati po operacijama dojke. Nabavkom opreme stvorit će se preduslovi za ponovno stavljanje u funkciju operacione sale, a postoje i dogovori sa hirurzima koji su spremni ovdje raditi – istakla je potpredsjednica F BiH Melika Mahmutbegović.

V.d. direktorija JU Opća bolnica Bugojno dr Berka Begović i dr Irma Nuhefendić, specijalista anesteziolog ovom prilikom izrazila su zadovoljstvo što su nabavkom aparata stvoreni preduslovi za nastavak operativnih zahvata, te je podignut nivo sigurnosti i kvalitete usluga u ovoj zdravstvenoj ustanovi. Zahvalile su potpredsjednici Mahmutbegović na ovoj značajnoj donaciji.

-Ovo je za našu bolnicu veliki dan, puštamo u rad novi aparat za anesteziju čija je vrijednost oko 80.000 KM. Sredstva je obezbijedila potpredsjednica F BiH Melika Mahmutbegović, kojoj se neizmjerno zahvaljujemo – kazala je dr Berka Begović, v.d. direktorija JU Opća bolnica Bugojno.

Ovom prilikom zahvalila se svima koji su prepoznali značaj ove bolnice i svojim donacijama pomogli njen rad.

28293031323334