JU Opća bolnica Bugojno donirana dva aparata za anesteziju

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

JU Opća bolnica Bugojno je medju devet zdravstvenih ustanova u F BiH kojoj su donirani ovi vrijedni aparati.

Donaciju je obezbijedio Savez BiH udruženja u Švedskoj – Integrijum u saradnji sa CK F BiH. Dva aparata za anesteziju bugojanskoj Općoj bolnici dostvljena su prije sedam dana, a jučer su donatori potpisali ugovor sa v.d. direktoricom dr. Berkom Begović. Tom prilikom, dr. Berka Begović upoznala je goste s kapacitetima i potrebama bolnice, te se zahvalila Savezu BiH Integrijum i generalnom sekretaru CK F BiH Namiku Hodžiću, koji je pomogao da ovi aparati dodju do svojih odredišta .

-Aparatu za anesteziju koji koristimo u našoj bolnici do kraja godine ističe garancija, tako da će bit stavljen van funkcije. Ova dva aparata, koje smo dobili od Saveza BiH udruženja u Švedskoj – Integriju, od velikog su značaja za našu zdravstvenu ustanovu. Opća bolnica Bugojno će uskoro dobiti i najsavremeniji ultrazvučni aparat, te nove stručne kadrove, anesteziologa i hirurga, što će doprinijeti podizanju kvaliteta naših usluga i većem obimu posla – rekla je v.d. direktorica dr. Berka Begović.

-Riječ je o polovnim, ali ispravnim aparatima, koji su korišteni u bolnicama u švedskoj pokrajini Sahligernska I.C. Aparate je dobilo devet zdravstvenih ustanova u F BiH i želja nam je da nastavimo pomagati bugojanskoj Općoj bolnici, ali i drugim zdravstvenika ustanovama – rekla je Raza Kendić, predstavnica Saveza BiH udruženja u Švedskoj –Integrijum.

Potpisivanju ugovora u JU Opća bolnica Bugojno prisustvovao je i načelnik općine Hasan Ajkunić koji se zahvalio Savezu Integrijum i CK-u F BiH na ovoj, kako je naglasio, za gradjane Bugojna, ali i cijele regije značajnoj donaciji.

Savez BiH udruženja u Švedskoj –Integrijum okuplja nekoliko udruženja gradjana iz naše zemlje, koji dugi niz godina žive u toj skandinavskoj zemlji. Obezbijedili su 21 aparat za zdravstvene ustanove koje su iskazale potrebu za ovom vrstom opreme. Osim JU Opća bolnica Bugojno, aparate za anesteziju dobili su : Kantonalna bolnica „Dr. Irfan Ljubijankić“ Bihać, JZU Opća bolnica Sanski Most, JZU Dom zdravlja Jajce, JU Bolnica Travnik, JU Kantonalna bolnica Zenica, Univerzitetski klinički centar Tuzla, JZU Kantonalna bolnica Goražde i JU Opšta bolnica Konjic.

dom zdravlja 1dom zdravlja 10dom zdravlja 11dom zdravlja 12dom zdravlja 2dom zdravlja 3dom zdravlja 4dom zdravlja 5dom zdravlja 6dom zdravlja 7dom zdravlja 8dom zdravlja 9dom zdravlja