Karatisti “Bugojna” i “Mastera” uspješni na „BH Sarajevo Open2024.“,

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Tokom proteklog vikenda održan je dvodnevni karate turnir „BH Sarajevo Open2024.“, takmičenje na kojem je nastupilo 835 učesnika iz 99 klubova. Odličan nastup ubilježili su članovi karatisti iz našeg grada, članovi Karete klubova “Bugojno” i “Master”.

Bio je to turnir koji je za djecu i seniore imao izborni karakter za predstojeće Balkansko prvonstvo koje će biti održano u Turskoj, dok je  selektorima kadetske, juniorske i U21 reprezentacije Bosne i Hercegovine poslužio kao kontrolno takmičenje.

Članovi Karate klub “Bugojno” na ovom turniru u dječijoj konkurenciji  su osvojili dvije zlatne i tri srebrne medalje. Zlatne medalje su osvojili Salih Alić i Kaan Jusufbašić ostvarivši po četiri pobjede.

Salih Alić je osvojio prvo mjesto u kategoriji borbe 12 godina  -47 kg, dok je Kaan Jusufbašić  bio najbolji  u kategoriji borbe 13 godina -55 kg. Srebrene medalje su osvojili Admir Adžem i Erman Karašin, te kata tim ekipno u konkurenciji 12/13 godina. Admir Adžem je srebrenu medalju osvojio u kategoriji borbe 13 godina -50 kg, Erman Karašin  u kategoriji kate 12 godina.Ekipa u sastavu: Admir Adžem, Salih Alić i Erman Karašin je bila drugoplasirana  u kategoriji kate ekipno 12/13 godina.

 

     

Karate klub „Master“ iz našeg grada na ovom izbornom takmičenju za dječiju konkurenciju  osvojio je dvije medalje, zlatnu i bronzanu. Kontinuitet dobrih nastupa na  takmičenjima ove vrste potvrdila je reprezentativka Lamija Omanović koja je osvojila zlatnu, dok je Sara Zahirović  bila bronzana na ovom izbornom turniru.

 

   

 

U ukupnom poretku klubova u dječijoj konkurenciji  Karate klub „Bugojno“  je zauzeo visoko 9. mjesto sa 12 poena, dok je sa dvije medalje „Master“  zauzeo 36. mjesto od ukupno 75 klubova  čiji su takmičari u ovoj konkurenciji na „ BH Sarajevo Openu 2024.“ osvajali medalje.