Katolici dočekali najradosniji blagdan Božić

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Katolici su sinoć misama ponoćkama dočekali Božić, blagdan Isusovog rodjenja.

Svečano je bilo i u crkvi Sv. Ante Pdovanskog u Bugojnu. U prisustvu velikog broja vjernika, Ponoćnu misu služio je vikar bugojanske crkve, fra Nikica Tomas. Uputio je poruke u povodu Božića, blagdana koji simbolizira nadu, mir i ljubav.

„ Ako se ne odreknete svoje grješnosti i ne prihvatite jednostavnost djeteta, ako se ne odreknete mržnje i ne prepustite Božijem vodstvu, kao što je dijete prepušteno vodstvu svojih roditelja, nećete ući u kraljevstvo Božije. To je pravo lice i poruka Božića“, istakao je fra Tomas. Istakao je kako ove poruke trebaju nagnati čovjeka da se suoči sa samim sobom na putu ostvarenja istinske dobrote i neiskvarenost, kakva je svojstvena samo djetu.

-Božić će biti blagdan mira samo ako se iskreno pomirimo s Bogom, blagdan radosti samo ako svoju radost znamo podijeliti s drugima i sa svojim najbližim“, poručio je fra Nikica Tomas i uputio čestitku vjernicima katolicima, uz želju da Božić provedu u miru i radosti sa svojim najbližim.

Nakon Mise ponoćke, kojom su svečano i radosno dočekali Božić, vjernici su slavlje nastavili u krugu svojih porodica i prijatelja. I danas , prvi dan Božića ,održana su misna slavlja u crkvi Sv. Ante Padovanskog u Bugojnu, Drvetinama, Bristovima i Donjem Vakufu. Dugi dan Božića, u Župnom uredu u 13 sati, bit će upriličen tradicionalni Božićni prijem za predstavnike vjerskog, političkog i javnog života grada.