Katolici dočekali najradosniji blagdan Božić

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Katolici su sinoć misama ponoćkama dočekali Božić, blagdan Isusovog rodjenja.

Svečano je bilo i u crkvi Sv. Ante Pdovanskog u Bugojnu. U prisustvu velikog broja vjernika, Ponoćnu misu služio je vikar bugojanske crkve, fra Nikica Tomas. Uputio je poruke u povodu Božića, blagdana koji simbolizira nadu, mir i ljubav.

„ Ako se ne odreknete svoje grješnosti i ne prihvatite jednostavnost djeteta, ako se ne odreknete mržnje i ne prepustite Božijem vodstvu, kao što je dijete prepušteno vodstvu svojih roditelja, nećete ući u kraljevstvo Božije. To je pravo lice i poruka Božića“, istakao je fra Tomas. Istakao je kako ove poruke trebaju nagnati čovjeka da se suoči sa samim sobom na putu ostvarenja istinske dobrote i neiskvarenost, kakva je svojstvena samo djetu.

-Božić će biti blagdan mira samo ako se iskreno pomirimo s Bogom, blagdan radosti samo ako svoju radost znamo podijeliti s drugima i sa svojim najbližim“, poručio je fra Nikica Tomas i uputio čestitku vjernicima katolicima, uz želju da Božić provedu u miru i radosti sa svojim najbližim.

Nakon Mise ponoćke, kojom su svečano i radosno dočekali Božić, vjernici su slavlje nastavili u krugu svojih porodica i prijatelja. I danas , prvi dan Božića ,održana su misna slavlja u crkvi Sv. Ante Padovanskog u Bugojnu, Drvetinama, Bristovima i Donjem Vakufu. Dugi dan Božića, u Župnom uredu u 13 sati, bit će upriličen tradicionalni Božićni prijem za predstavnike vjerskog, političkog i javnog života grada.

bozic1bozic2bozic3bozic4bozic5bozic6