Knjiga”Pozitivne razvojne inovacije u učenju i nastavi” promovisana u Bugojno

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

U Kristalnoj sali Općine Bugojno promovisana je knjiga „Pozitivne razvojne inovacije u učenju i nastavi„ autora prof.dr. Muradifa Hajdera. Riječ je o drugoj, stručnoj knjizi koja je plod dugogodišnjeg naučno-istraživačkog rada.

Dugogodišnje iskustvo i stalna edukacija, ali i potreba za stručnom literaturom u oblasti obrazovanja motivirale su prof.dr. Muradifa Hajdera da kolegama ponudi do sada dvije knjige.„Ličnost nastavnika i promjena u obrazovanju“ objavljena je 2011. godine, a ove godine iz štampe, u izdanju „Sarajevo Publishing“ je izašla knjiga „Pozitivne razvojne inovacije u učenju i nastavi“. Kako je istaknuto tokom promocije riječ je o knjizi koja će biti od velike koristi prosvjetnim radnicima, ali i učenicima i studentima kao i samim roditeljima.

Na početku promocije, prisutne je pozdravio načelnik Hasan Ajkunić i skrenuo pažnju na značaj ovakvih radova za cjelokupan obrazovni proces, ali i za lokalnu zajednicu jer je pozitivno djelovanje u okruženju od velikog je značaja.

Govoreći o značaju knjige „Pozitivne razvojne inovacije u učenju i nastavi“, promotori doc. dr. Nermin Mulaosmanović  i prof. dr. Hazim Selimović naglasili su da je riječ o djelu koje nudi inovativan pristup obrazovanju u skladu s vremenom u kojem živimo.

– Znam da čovjek ne može promijeniti svijet, ali misija ove knjige je da odgojno-obrazovne institucije, u partnerstvu s roditeljima, provode nove strategije – pozitivne razvojne inovacije. Ako se budu sistematski koristile u obrazovanju  imat ćemo puno pozitivnije, zdravije, uspješnije i humanije društvo i bolju i sretniju BiH – istakao je autor Muradif Hajder.

Koristeći bogato razvojno iskustvo, od učitelja pa do doktora nauka, knjiga je plod dugogodišnjeg naučno-istraživačkog rada u oblasti obrazovanja, mentalnog zdravlja a pripremana je 5 godina, naglašeno je tokom promocije.
Koncert su nastupom upotpunili i članovi Gradskog hora pod rukovodstvom prof. Almira Vrebe, a veliki broj posjetilaca iskoristio je priliku da kupi knjigu i podrži autorov rad.

Izdavač knjige je Sarajevo Publishing

11023456789