Komemoracija povodom smrti prim.dr. Mustafe Strukara

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Komemoracija povodom smrti prim.dr. Mustafe Strukara, šefa Službe za neurologiju i psihijatriju bolnice Travnik i nekadašnjeg načelnika općine Bugojno,  upriličena je u Kristalnoj sali općine Bugojno. O njegovom životu liku i djelu te nenadoknadivom gubitku za porodicu, grad i šire, govorili su njegovi prijatelji, radne kolege, najmiliji.

Nakon duge i teške bolesti u Bugojnu je preminuo prim.dr.Mustafa Strukar.S ciljem odavanja dužne počasti njegovom liku i djelima koja će ostati ugrađena u istoriju ne samo našeg grada već i Kantona, upriličena je komemoracija na kojoj se okupio veliki broj njegovih sugradjana, prijatelja, radnih kolega, najmilijih i svih poštovalaca ovog velikog čovjeka.

O životnom putu dr. Mustafe Strukara u uvodu je govorio Sead Karahodžić, šef Službe za privredu, društvene djelatnosti i opću upravu dok je njegovom političkom angažmanu, tačnije obavljanju funkcije načelnika grada, ukratko govorio sekretar OV Bugojno Sead Pokvić. Dr.Mustafa Strukar je bio jedan od osnivača SDA u Bugojnu i predsjednik OO-e te je dao nemjerljiv doprinos u očuvanju i jačanju ciljeva na kojima počiva stranka, istakao je izmedju ostalog ispred OO SDA Bugojno Faruk Aganović Jupi.U ime Kantonalne bolnice Travnik, u kojoj je dr. Strukar obavljao funkciju šefa Službe za neurologiju i psihijatriju, na komemoraciji se obratio njegov radni kolega dr. Adnan Durek .

Odlazak rahmetli Mustafe Strukara je velik i nenadoknadiv gubitak za porodicu, grad i cijelu BIH-nu, istakao je izmedju ostalog u svom obraćanju načelnik Hasan Ajkunić.Dr. Strukar će ostati upamćen u historiji naše općine a i mnogo šire kao cijenjen i poštovan ljekar, čovjek, patriota , naglasila je u svom dirljivom govoru potpredsjednica FBIH-ne dr. Melika Mahmutbegović.Zahvalnost svima koji su uz njih u ovim najtežim trenucima, ali prije svega svom ocu na kojeg je uvijek bio i ostao ponosan, iskazao je ovom prilikom njegov sin Nedim Strukar koji se kratko obratio u ime ožalošćene porodice.

Svi prisutni na komemoraciji, imali su priliku upisati se u knjigu žalosti koja je bila postavljena u holu Kristalne sale. Dženaza rahmetli Mustafi Strukaru, nakon ikindije, klanjana je ispred Sultan Ahmedove džamije a ukop je obavljen na mezarju Jaklić.

11011121314151623456789