Košarkašice i košarkaši Iskre zabilježili pobjede na gostovanjima

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Proteklog vikenda startao je proljetni dio prvenstva u A-1 ligi naše zemlje za košrkašice i A-2  ligi za košarkaše. Seniorske ekipe Iskre i ženska i muška zabilježile su gostujuće pobjede.

Košarkašice Iskre su gostovale u Tavniku i sa istoimenom ekipom u kantonalnom derbiju zabilježile pobjedu od 11 poena razlike. U susretu 9-tog kola A-1 lige košarkašicama Iskre su pripale prva četvrtina sa 11:9, te treća sa 13:8 i četvrta sa 16:8, dok su Travničanke bile bolje u drugom periodu kojeg su dobile sa 13:9. Na kraju je rezultat glasio 49:38 za košarkašice Iskre koje su ovom pobjedom učvrstile treću poziciju na tabeli sa 16 bodova.

Košarkaši Iksre su gostovali u Sarajevu i u duelu sa direktnim konkurenton za četvrtu poziciju na tabeli, a moja vodi u play off, košarkaši Iskre su savladali ekipu Realway-a sa   80: 67. Iskri su pripale prve tri četvrtine, dok je domaćin dobio posljednju četvrtinu sa 4 poena  razlike, odnosno period u kojem je trener Mujo Kovačević priliku dao mlađim igračima i  kada je susret već bio riješen. Prve  tri četvrtine Iskra je dobila sa  17:15, 24: 17 i 20:12, dok je posljednja pripala Realwayu sa 23:19.

Efikasniji od ostalih u redovima Iskre u  ovom susretu  bili su Hamza Đedović sa 17 i Anel Čaušević sa 16 poena. Ajdin Delić je uz 12 skokova ubacio 13 poena, Alem Saračević  9, a Amel Smajić 8 koševa. Beis Batić i Belmin Avdić postigli su po 7, a Velid Ugarak 3 poena.

Ovom pobjedom Iskra se sa 19  bodova isjednačila sa ekipom Realweya ali je zbog međusobnog boljeg omjera preuzela četvrtu poziciju  na tabeli.