KSC Bugojno: Direktor Vahid Duraković podnio ostavku

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Vahid Duraković, dugogodišnji direktor KSC-a Bugojno danas je podnio ostavku. U obrazloženju koje je dostavio medijima stoji:

Poštovani,

danas, 13.12.2017. godine Upravnom odboru JU KSC Bugojno i Načelniku općine Bugojno sam dostavio dopis u kojem sam ih obavijestio da podnosim ostavku na poziciju direktora JU Kulturno sportski centar Bugojno. U istom dopisu tražim da se u roku od sedam dana izvrši imenovanje vršioca dužnosti direktora KSC Bugojno.

 

Obzirom da su građani Bugojna samodoprinosom izgradili KSC Bugojno i najvećim dijelom ga finansiraju redovnim plaćenjem poreza, osjećam obavezu da im ukratko obrazložim svoju odluku.

 

Ostavku podnosim iz razloga što su Općinsko vijeće Bugojno i Upravni odbor Kulturno sportskog centra Bugojno od 2014. do decembra  2017. godine donijeli nekoliko odluka koje nisu bile u skladu sa važećim zakonskim propisima i koje nisu bile u interesu KSC Bugojno nego u interesu pojedinaca.

 

Te odluke su KSC Bugojno dovele u poziciju da je osnovna zakonska legistlativa u KSC Bugojno, najblaže rečeno, upitna. Zbog tih odluka narušen je imidž KSC Bugojno i te odluke su naštetile ekonomskom poslovanju KSC Bugojno.

 

Između još mnogobrojnih razloga za ostavku, vrlo bitan razlog je i činjenica da je u 2017. godini neko od bugojanskih političara uspješno izlobirao kod Federalnog ministarstva kulture i sporta da se podrška Festivalu FEDRA u 2017. godini drastično umanji, odnosno da se sa 15.000 KM koliko smo dobili u 2016. godini u 2017. umanji  na 4.000 KM.

 

Kao direktor KSC Bugojno koristim priliku da se zahvalim:

 

– Faruku Aganoviću Jupiju koji je najzaslužniji za moje imenovanje na poziciju direktora.

– Građanima Bugojna koji su podržavali naše projekte i sarađivali sa KSC Bugojno

– Radnicima KSC Bugojno na saradnji i podršci.

– Načelniku općine Bugojno, Hasanu Ajkuniću, na podršci i korektnoj saradnji

– Sponzorima i medijima koji su podržavali projekte KSC Bugojno

– Spoljnim saradnicima i partnerima na realizaciji projekata KSC Bugojno (Teatarski festival BiH FEDRA, Susret pozorišta lutaka BiH, Bugojanskom lutkarskom bijenalu, Bugojanskom likovnom bijenalu i Bugojanskoj vazi) kao i kulturnim i sportskim radnicima iz Bugojna, BiH i regije.

 

Ujedno koristim priliku da Vas obavijestim da je KSC Bugojno u proteklih deset godina poslovao pozitivno, odnosno KSC Bugojno je uspješno izmirivao sve svoje obaveze prema radnicima, prema poreznim upravama kao i prema trećim licima. Na ime penzionisanja radnika isplatili smo zaostali dug za neuplaćene doprinose za PIO za period 2004., 2005., 2006. i 2007. godinu u iznosu od 42.002 KM.

 

Novom direktoru želim mnogo uspjeha.

 

S poštovanjem,

D   I   R  E  K  T  O  R

Vahid         Duraković