KSC Bugojno: Potpisan regionalni Sporazum o kulturnoj saradnji

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

U prostorijama Općine Centar Sarajevo potpisan je regionalni Sporazum o kulturnoj saradnji sa jedanaest gradova, među kojima je i naš grad, odnosno KSC Bugojno. Ovim sporazumom unaprijedit će se razvoj kulturne saradnje sa gradovima Bosne i Hercegovine, ali i regiona. Osnivač Sporazuma je Općina Centar Sarajevo.

U prostorijama Općine Centar Sarajevo upriličeno je potpisivanje Sporazuma o saradnji Javne ustanove “Centar kulture i mladih Općine Centar Sarajevo“ sa Udrugom “Porporela“ iz Dubrovnika, Kulturnim centrom Šabac, JU Kulturni centar Bihać, JU Bosanski kulturni centar Živinice, JU “Centar za kulturu Općine Travnik“, JU Centar za kulturu Mostar, JU Centar za kulturu, informisanje i sport Donji Vakuf, JU Kulturno sportski centar Bugojno, Ustanovom Narodni Univerzitet Konjic i JU Centar za kulturu Goražde.

Jedni od glavnih ciljeva ovog Sporazuma su razmijenjivanje vlastitih produkcija, izgradnja zajedničkih programa, manifestacija, učestovanje na festivalima, te apliciranje zajedničkih projekata prema domaćim i međunarodnim institucijama.

Direktor KSC-a Mirza Idrizović izrazio je uvjerenje da će ovaj Sporazum dati podsticaj budućem kulturnom stvaralaštvu naše općine.

Kulturna različitost je najveća vrijednost čovječanstva, a upravo je ovaj Sporazum važan segment saradnje kulturnih ustanova i razmjene kulturnih vrijednosti.