KSC u novom ruhu za Pet međunarodni turnir „Rukomet je moja budućnost“

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

U okviru priprema za predstojeći Peti međunarodni turnir „Rukomet je moja budućnost“, koji će ove godine biti održan od13. do16. aprila, u dvorani KSC-a u toku su sanacioni radovi kako bi za učesnike i posjetioce bili stvoreni što bolji uslovi za igru i praćenje turnira.

Od prvog turnira koji je upriličen prije 5 godina po riječima direktora KSC-a Vahida Durakovića ova ustanova i pokrovitelj Rukometna federacija Katara, zahvaljujući nakadašnjem igraču i rukometnom treneru Asimu Šahmanu , poduzimaju određene aktivnosti na poboljšanju uslova u sportskoj dvorani. Ranijih godina su obnovljene svlačionice i drugi prateći sadržaji, a ove godine je izvršena sanacija mokrog čvora za posjetioce. Ukupna vrijednost radova iznosi 8 000 KM, a po 4000 maraka su izdvojili Rukometna federacija Katara i općina Bugojno, putem granta za kapitalne investicije KSC-a.

Ove godine turnir će se igrati na specijalnoj „ gerflor“ podlozi na kojoj se igraju evropske i svjetske rukometne utakmice. Jučer popodne ova podloga je postavljena na parket, a u narednih par dana uslijedit će i njeno lijepljenje za podlogu kako bi bili stvoreni optimalni uslovi za igranje rukometnih utakmica.

101112136789