“Kuharica” – novi serijal u programu TV Bugojno

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

 

Udruženje građanki „Martinela“  u okviru projekta „Dijalog za Budućnost“  koji su implementirali UNDP, UNICEF i UNESCO, a u saradnji s Predsjedništvom Bosne i Hercegovine, je  pripremilo, snimilo i montiralo  5 dokumentarnih priča zajedničkog naziva Kuharica koje imaju za cilj promociju i afirmaciju žena kao pokretačica pozitivnih promjena i graditeljica mostova.

 Svaka epizoda posvećena je jednoj prosperitetnoj ženi koja je u svom životu i sama prešla realne i imaginarne granice, a  intimnim pričama s njima želi se potaknuti sve one koji budu gledali ovaj serijal da i sami lakše prevazilaze granice među ljudima, stvarajući temelje za život u pacifističkom ozračju, gdje bi građanska moralna vertikala bila put kojim se teži.

„Kuharica“ je šesnaestominutni skajp razgovor s jednom odabranom sagovornicom. Razgovore je  vodila urednica i scenaristica Alma Abdagić Hadžijahić koja se nalazi „s naše strane ekrana“. Razgovarajući sa svakom sagovornicom o njenom životnom putu, karijeri, majčinstvu, umjetnosti, jeziku, predrasudama  radilo se i na promociji ženskog jezika i ženske kulture, ali prevashodno kulture dijaloga. 

Prvu epizodu “Kuharica” emitujemo 8. marta u 18 sati i 10 minuta u programu TV Bugojno.