LED rasvjeta u Bugojnu

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

   Na području našeg grada u toku je realizacija projekta postavljanja LED rasvjete kojeg realizuju Općina Bugojno i JP za stambeno-komunalne djelatnosti i lokalne puteve kao glavni izvodjač radova.

 

   „Ovo je projekat koji se realizuje zahvaljujući Općinskom vijeću, JP za stambeno-komunalne djelatnosti i lokalne puteve i gradjanima. Projekat ima potpunu opravdanost, implementira se deset i po godina, a završit će se u potpunosti na osnovu sredstava koja će biti uštedjena postavljanjem LED rasvjete“, naglasio je načelnik Hasan Ajkunić.

   „Instaliranje rasvjete počelo je krajem decembra 2015. godine, a do sada je postavljeno oko 600 lampi. Značaj je i u tome jer pravimo velike uštede u potrošnji električne energije. Račun za januar 2016. godine je za oko 5000 KM manji u odnosu na januar prošle godine, a postavljena je tek četvrtina planiranih lampi. Predvidjeno je postavljanje 2 200 lampi. Realizaciju posla olakšava i nedavno kupljena dizalica s korpom za koju su sredstva obezbijedjena dijelom iz budžeta općine i preduzeća. Ovo će olakšati realizaciju poslova, a dizalica se i iznajmljuje drugima tako da se očekuje da će se tako i vratiti sredstva uložena u kupovinu. Prioriteti u postavljanju rasvjete su ulazi , odnosno izlazi iz grada, glavne saobraćajnice u samom gradu, ali i one pored škola što je većim dijelom i uradjeno. Planirano je da se zamjena izvrši na prostoru cijelog grada “, istakao je Adis Mašić, v.d. direktor JP za stambeno – komunalne djelatnosti i lokalne puteve.

U okviru projekta planirano je i postavljanje posebnih tabli na 4 ulaza u grad na kojima će biti istaknuta karta Bugojna i najznačajniji objekti u gradu.