Lokalni timovi ASuBiH iz Bugojna i Travnika posjetili ured ASuBiH u Sarajevu

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Članovi ASuBiH Lokalnog tima Bugojno zajedno sa kolegama iz Lokalnog tima Travnik, posjetili su ured Asocijacije srednjoškolaca u BiH u Sarajevu. Nakon obilaska ureda, učestvovali su u zajedničkoj radionici.

Podijeljeni u četiri grupe, iznosili su svoja mišljenja, stavove i ideje te prezentovali moguća rješenja problemskih pitanja vezanih za mentalno zdravlje, pse lutalice,potrebu uvođenja seksualnog odgoja u srednje škole i odlazak mladih iz naše države.

Asocijacija srednjoškolaca u Bosni i Hercegovini je nevladina, nestranačka i nepolitička organizacija čiji je osnovni cilj poboljšati status srednjoškolaca i okupiti sve mlade koji pohađaju srednju školu na prostoru BiH.

Edukacijama, radionicama i treninzima vrijedni i uporni srednjoškolci svojim angažmanom doprinose pozitivnijem i kvalitetnijem životu društvene zajednice.

Koordinatorica ASuBiH Lokalnog tima Bugojno, maturantica bugojanske Gimnazije Emina Hadžiabdić, istakla je između ostalog da je posjeta uredu ASuBiH još jedna uspješno obavljena aktivnost Lokalnog tima Bugojno.

Svaka lokalna zajednica, se suočava sa različitim problemima.

Upravo iz tog razloga lokalni timovi ASuBiH prilika su za sve srednjoškolce da svoje vrijeme iskoriste u poboljšanje svog statusa ali i da direktno djeluju na probleme sa kojima se susreću.