Mahmutbegović: Mladi su najveći kapacitet SDA i cijelog društva

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

U prostorijama Općinske organizacije SDA Bugojno sinoć je održan prošireni sastanak Asocijacije mladih ove stranke, na kojem je prezentiran izvještaj o radu u prošloj godini, a govorilo se i o brojnim projektima koje će njeni članovi realizovati u narednim mjesecima.

-Činjenica je da je OO SDA Bugojno, na čelu s uvaženom doktoricom Melikom Mahmutbegović, prepoznala rad mladih, koji nose odgovornost i jedan veliki teret u narednom periodu. Nadam se da ćemo opravdati povjerenje koje smo dobili. Također, prepoznat je rad žena i svih onih koji žele dobro lokalnoj zajednici. Na tom tragu i putu mi ćemo istrajati, kazao je Amir Šečibović, predsjednik Asocijacije mladih OO SDA Bugojno.

Po njegovim riječima, već od narednog ponedjeljka počet će intenzivnije aktivnosti po mjesnim odborima, koje bi trebale rezulturati još boljim stanjem i podrškom na terenu.

-Mi smo lokalna zajednica koja je dosta prostrana. Imamo dosta naših omladinaca koji su aktivni i čine važnu strukturu naše stranke. Planiramo u narednom periodu brojne sportske i druge aktivnosti po mjesnim zajednicama. Bit ćemo više na terenu, nego ovdje. Želja nam je da prepoznamo koje su to potrebe mladog čovjeka u Gračanici, Drvetinama, u Rovnoj, gdje smo mi imali jednu akciju. Zajedno s nekim drugim organizacijama uradili smo plohu kod škole. Osocijacija mladih je bila na čelu tih aktivnosti. Inače, uradili smo masu projekata i ja sam siguran da će u narednom periodu to biti puno više, bolje i ozbiljnije, naglasio je Šečibović.

On se zahvalio na dolasku predsjednici OO SDA Bugojno i potpredsjednici Federacije BiH mr.sci.dr. Meliki Mahmutbegović kojoj je, ovom prilikom, uručena i posebna zahvalnica za kontinuiranu i nesebičnu podršku mladim ljudima, jačanje Asocijacije mladih, ali i za cjelokupan angažman i doprinos razvoju općine Bugojno koji je, kako je rekao, veoma značajan.

Zahvalnica je uručena i prof. Nedžadu Milanoviću za tekst „Dama u bijelom mantilu“, odnosno za doprinos književnosti i rad s mladima.

Obračajući se članovima Asocijacije mladih potpredsjednica Federacije BiH je istakla da upravo u mladima leži i najveći potencijal i snaga SDA.

Čestitala im je na uspjehu koji su postigli u proteklom periodu, te poželjela da njihov rad u ovoj godini bude još kvalitetniji, i prepoznat ne samo kao dio političke opcije SDA, već kao dio kompletnog bh društva.

-Sretna sam što prisustvujem jednom ovakvom impozantnom skupu mladih, sposobnih, pametnih i obrazovanih ljudi, i mislim da je pravo bogatstvo za bh zajednicu i Bugojno, a posebno za nas kao stranku, da u svojim redovima imamo ovakve kvalitetne mlade ljude. Mislim da budućnost ostaje na mladim ljudima i, definitivno, oni mogu u narednom periodu kroz obrazovanje, uvezivanje i stvaranje jedne jače konekcije među mladima, napraviti napredak u društvu, naglasila je.

Ona smatra da, u aktuelnim društvenim tokovima, treba dati prednost mladim ljudima.

– Ja sam uvijek nastojala, a to ću činiti i ubuduće, da dam prednost mladim ljudima, bez obzira što su oni ponekad, možda, nestrpljivi da pokažu svoje znanje i mladalačke ambicije. U budućnosti se, sigurno, treba pozabaviti njihovim zapošljavanjem. Period koji je pred nama je prilika da svu svoju snagu i sve ono što znamo usmjerimo na stvaranje novih radnih mjesta kako bi, oni koji nisu bili u mogućnosti, mogli dati svoj doprinos i pokazati znanje i sposobnost u pravcu daljeg razvoja lokalne zajednice i cijele države, poručila je dr. Mahmutbegović.