Manifestacija „Dani organske proizvodnje „ u Bugojnu

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Dvodnevna manifestacija „Dani organske proizvodnje „ danas je i zvanično proglašena otvorenom u Bugojnu.

Ovu tradicionalnu poljoprivrednu manifestaciji organizovali su Savez udruženja organskih proizvodjača F BiH i Asocijacija organskih proizvodjača SBK-a, a pokrovitelj je Općina Bugojno. Manifestaciju je otvorenom proglasio načelnik Hasan Ajkunić.

Nakon Donjeg Vakufa i Gornjeg Vakufa-Uskoplja, manifestacija „Dani organske proizvodnje“ organizovana je u Bugojnu. U organizaciji Saveza udruženja organskih proizvodjača F BiH, ova poljoprivredna manifestacija održava se na području Gornjovrbaske regije već osmu godinu. Izlagačima i posjetiocima manifestacije obratili su se, ispred organizatora, Sejad Herceg i predsjedavajući Općinskog vijeća Igor Vrljić i načelnik Hasan Ajkunić.

Svoje proizvode na ovoj poljoprivrednoj manifestaciji plasiralo je dvadesetak poljoprivrednih proizvodjača iz Bugojna, ali i drugih gradova BiH.

-Ovakvi poljoprivredni sajmovi su dobra prilika za nas poljoprivredne proizvodjače.Prilika je to da plasiramo, ali i prodamo naše proizvode.Zadovoljni smo interesom kupaca koji sve više traže organske proizvode – istakli su poljoprivrednici na manifestaciji „Dani organske proizvodnje“u Bugojnu.

Manifestacije „Dani organske proizvodnje „na području Gornjovrbaske regije održana je od 11. do 14.aprila, a poljoprivrednici su imali priliku prisustvovati i korisnim predavanjima eminentnih poljoprivrednih stručnjaka.

1011121314151617