„Master“ najuspješniji klub na 11.federalnom prvenstvu u Lukavcu

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Protekle nedjelje u Lukavcu je, u organizaciji KK“ Sensei” , održano 11. federalno prvenstvo u karateu za djecu, kadete, juniore, mlađe siniore i seniore.

Na ovom prvenstvu nastupilo je 370 takmičara iz 22 kluba Federacije BiH-ne, a najuspješniji je bio bugojanski KK „Master“. Na 11. federalnom prvenstvu u Lukavcu nastupilo je 19 takmičara Karate kluba „Master“ iz našeg grada, a osvojili su ukupno 26 medalje.

U ekipnoj i pojedinačnoj konkurenciji karatisti „Mastera“ osvojili su 8 zlatnih, 11 srebrenih i 7 bronzanih medalja.

U ekipnoj konkurenciji zlatne medalje su osvojili seniori u borbama i katama, te kadeti. Seniorke su bile srebrene, dok su juniori osvojili bronzu.

U pojedinačnoj konkurenciji karatisti „Mastera su osvojili 4 medalje u katama i čak 17 u borbama.

U katama medalje su osvojili:Kemal Hajdarević srebro u konkurenciji mlađih seniora, a bronzu u konkurenciji seniora, Aid Bumbul bronzu u konkurenciji seniora, a medalju istog sjaja u konkurenciji kadeta osvojio je Mersed Bušatlić.

U borbama zlatne medalje su osvojili: mlađe seniorke Edna Seferović, (– 68 kg) i Semira Švraka, (+ 68 kg), senior Aid Bumbul (- 67 kg), junior Aid Šečibović, (- 61 kg), te dječak 13 godina Aldin Memić ( – 57 kg).

Iz Lukavca sa srebrenim medaljama vratili su se: seniorka Semira Švraka, (+68 kg), seniori Adin Ćišić (- 63 kg) i Nedžad Vilajet(- 67kg), mlađi senior Kemal Hajdarević (-67 kg), juniorka Merima Ćišić (+59 kg), kadetkinja Amila Bušatlić (+54kg), kadet Aid Šečibović( – 63 kg), te djeca Sara Dizdar ( 11.godina, +40 kg) i Belmin Nuhić ( 13. godina,- 40 kg).

Bronzane medalje na 11. federalnom prvenstvu osvojili su: seniorka Edna Seferović (-68 kg), te kadeti Haris Ćatić (- 63 kg) i Abdusamed Dizdar ( – 70 kg).

Dana ranije u Lukavcu je održan i licencni seminar za sudije, trenere i ispitivače za karate zvanja. Certifikat za trenera dobio je Amir Šečibović, dok su certifikate za istitivače dobiliNisvet Gasal i Nedžad Jusić.