MDD Merhamet i MIZ Bugojno u posjeti Udruženjima “Leptir” i “Slatki svijet”

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

U sklopu Dana Ajvatovice, predstavnici MIZ Bugojno i MDD Merhamet Bugojno posjetili su Udruženje za borbu protiv dijabetesa djece i mladih „Slatki svijet“ i Udruženje djece i mladih sa posebnim potrebama „Leptir“ .

Posjeta je upriličena od strane glavnog imama MIZ –e, Vehida ef. Arnauta i predsjednika MDD Merhamet , Dževada Ibrahimovića.Tokom njihove prve posjete Udruženju „ Slatki svijet“, predsjednica Udruženja Merima Idrizović je gostima prezentirala osnovne informacije o radu Udruženja ali i poteškoćama s kojima se susreću oboljeli od dijabetesa , posebno djeca i mladi. Kako bi im bar donekle približili uobičajenu svakodnevnicu oboljelih od ove bolesti, predstavnicma Medžlisa , Merhameta ali i lokalnih medija obavljena je kontrola šećera u krvi, a koju dijabetičari, pored inzulinske terapije , moraju vršiti svakodnevno 3- 5 puta .

Na kraju posjete, Vehid ef. Arnaut i Dževad Ibrahimović su članovima Udruženja „Slatki svijet“ uručili prigodne poklone, nakon čega su sličnu posjetu upriličili i Udruženju „Leptir“ Bugojno.U ime ovog Udruženja, predsjednica Biserka Božić se prigodnim riječima ali i skromnim poklonom, zahvalila gostima na posjeti kao i poklonima za djecu i mlade, članove Udruženja „Leptir“.