MDD Merhamet i MIZ-e nagradili članove ”Leptira”

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Danas je u Udruženju Leptir Bugojno upriličena skromna svečanost povodom proglašenja pobjednika i podjele nagrada za učesnike konkursa za najbolju priču na temu: „100 godina postojanja i rada Merhameta – 100 godina dobročinstva“.

Konkurs je realizovan u saradnji sa MDD Merhamet i MIZ Bugojno. Povod današnjeg okupljanja u Udruženju djece i mladih sa posebnim potrebama Leptir Bugojno je provedeni konkurs za najbolju kratku priču na temu „100 godina postojanja i rada Merhameta – 100 godina dobročinstva“. Naime ovog ljeta, u okviru programskog sadržaja 505. Dana Ajvatovice, predstavnici Merhameta i MIZ Bugojno, posjetili su Udruženje i donirali namirnice za užinu i školski pribor.

Tom prilikom je dogovorena i realizacija konkursa za najbolju priču na navedenu temu u kojem su mogli učestvovati članovi Udruženja Leptir. Pristiglo je 10 radova, a stručni žiri je ocijenio i izabrao tri najbolja. Prvo mjesto je osvojio Dino Parušević, drugo Ajla Gvozden a treće Mirnes Karašin. Od strane predstavnika Merhameta i MIZ Bugojno, njima su danas uručene novčane nagrade, a za pokazani trud i motivaciju, nagradjeni su i ostali učesnici konkursa. Ovom prilikom, prisutnima su se kratko danas obratili: Dževad Ibrahimović, u ime MDD Merhamet Bugojno, Haris Mujić, predsjednik MIZ Bugojno te Biserka Božić, predsjednica Udruženja Leptir.

Bila je ovo prilika da članovi Leptira, na jedan originalan i kreativan način pokažu kako oni vide dobročinstvo i da svojom pričom prenesu poruku o važnosti stvaranja jednog humanijeg društva za sve ljude. Ovakve aktivnosti i sličan vid saradnje sa Leptirom, predstavnici MIZ-ce i Merhameta su najavili i ubuduće.