Međuopćinsko udruženje slijepih i slabovidih osoba: Počela obuka za Brajevo pismo

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

U prostorijama Međuopćinskog udruženja slijepih i slabovidih osoba u Bugojnu počela je obuka ovladavanja članova udruženja sa Brajevim pismom.

Cilj je da se u narednom periodu što više članova ovog udruženja koristi ovim pismom u svakodnevnim životnim aktivnostima. Prva radionica okupila je desetak članova udruženja, koji su iskazali interes da nauče korištenje Brajevog pisma u svijetu poznatog pisma za slijepe i slabovide osobe.

-Određeni broj članova je završio edukaciju na Brajevim pisaćim mašinama u Sarajevu i oni su u ovoj aktivnosti uključeni kao edukatori za one članove, koji su izrazili želju da nauče Brajevo pismo odnosno Brajevu azbuku . U edukaciji članova koristimo dvije Brajeve pisaće mašine, jednu vlastitu, a jednu koju smo na korištenje dobili iz udruženja u Sarajevu- kaže Muharem Huseinspahić, predsjednik Međuopćinskog udruženja slijepih i slabovidih Bugojno.

Predviđeno je da edukativne radionice traju do avgusta ove godine, do kada bi svi zainteresirani članovi udruženja, od njih 30 registrovanih iz Bugojna, Donjeg i Gornjeg Vakufa i Jajca trebali ovladati Brajevim pismom.

detalj_sa_edukacije-_naslovnaedukacijamuharem_huseinspahic_predsjednik_udruzenja