Medžlis IZ Bugojno osigurao besplatne autobuske karte za četiri srednjoškolca

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Besplatne mjesečne autobuske karte za četiri srednjoškolca iz ugroženih porodica osigurane su u akciji koju su proveli Medžlis IZ-ce Bugojno i dr. Faruk ef. Terzić, Bugojanac na dužnosti imama u Norveškoj.

 

-Zahvaljujući novcu koji je sakupio obradovali smo jedan broj porodica, rekao nam je danas predsjednik Komisije za društvenu i socijalnu brigu Medžlisa IZ Bugojno Rašid ef. Hubljar.

Po njegovim riječima, za srednjoškolce je osiguran iznos od po 200 KM, koji će biti iskorišten za kupovinu mjesečnih karti u drugom polugodištu.

-Ova lijepa gesta našeg sugrađanina mogla bi biti primjer drugima koji, možda, razmišljaju na koji način pomoći onima kojima je to potrebno, naglasio je.

Zahvalio je svima koji su doprinijeli uspješnom provođenju još jedne korisne i humane inicijative, naročito predsjedniku Medžlisa IZ-ce Bugojno Harisu Mujiću i glavnom imamu Vehidu ef. Arnautu.

Dodao je da se, na nivou džematskih odbora, trenutno sređuju spiskovi socijalno ugroženih porodica, u saradnji sa Centrom za socijalni rad.

-Kroz različite humanitarne aktivnosti mi smo i ranije pomagali naše najugroženije članove.To ćemo činiti i ubuduće, poručio je ef. Hubljar.