Merjem Mešan bronzana na 64. Zagipingu

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Tokom vikenda pred prvomajske praznike u glavnom gradu Hrvatske upriličeno je 64. otvoreno međunarodno prvenstvo Zagreba u stonom tenisu za mlađe uzraste, popularni Zagiping.

Ove godine na 64. Zagipingu nastupilo je više od 700 stonoteniserki i stonotenisera iz 18 evropskih zemalja. Pored Hrvatske, kao zemlje domaćina takmičenja, Bosne i Hercegovine, Srbije, Makedonije, Mađarske i Slovenije, brojniji od ostalih bili su i mladi stonoteniseri iz Španije, Engleske, Grčke, Estonije,… Turnir je odigran u zagrebačkom Domu sportova, u tri dvorane na 48 stolova.

Predvođeni trenerima Nurudinom Jusićem i Benjaminom Duvnjakom, na 64. Zagipingu nastupilo je i 7 predstavnika STK “Bugojno”: Sara Hamzakadić, Merjem Mešan , Amar Dadić, Sanjin Manović, Filip Marjanac, Senad Kmetaši Mirale Forić.

U konkurenciji najmlađih kadetkinja Merjem Mešan sa članicom sarajevskog STK “Spin 2012.” Enrom Subašić u ekipnim nastupima branila je boje Bosne i Hercegovine . U veoma jakoj konkurenciji, budući da je bilo prijavljeno 25 ekipnih sastav, uspjele su osvojiti bronzanu medalju. U grupnoj fazi takmičenja bh predstavnice izbacile su prvu ekipu Hrvatske, slovenački dvojac iz Murske Sobote i Ljutomera, te predstavnice ŽSTK “Pula”. Do sjajnije medalje najmlađe kadetkinje Bosne i Hercegovine zaustavile su predstavnice Katalonije iz Španije.

Od članova STK “Bugojno” u pojedinačnoj konkurenciji na 64. izdanju Zagipinga najdalje, do osmine finala, otišli su Merjem Mešan i Amar Dadić, i to u konkurenciji najmlađih kadetkinja gdje je nastupilo 86 učesnica, odnosno najmlađih kadeta gdje je nastupilo 111 takmičara.