MINISTARSTVO PROSTORNOG UREĐENJA, ZAŠTITE OKOLIŠA, POVRATKA I STAMBENIH POSLOVA SBK/KSB : Javni pozivi

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

MINISTARSTVO PROSTORNOG UREĐENJA, ZAŠTITE OKOLIŠA, POVRATKA I STAMBENIH POSLOVA SBK/KSB objavilo 25. marta 2019. godine objavilo je  Javne pozive:

1. JAVNI OGLAS za podnošenje prijava za projekte namijenjene za zaštitu okoliša u 2019. godini iz sredstava Fonda za zaštitu okoliša SBK/SBK – rok prijave je 15.04.2019.

2. JAVNI OGLAS za podnošenje prijava EKO udruženja za projekte namijenjene za zaštitu okoliša u 2019. godini na prostoru SBK/KSB – rok prijave je 15.04.2019.

3. JAVNI OGLAS za ponošenje prijava projekata za poticaj povratku prognanih, obnovi i razvitku za projekte u 2019. godini – izgradnja i sanacija infrastrukturnih projektata u mjestima povratka na prostoru SBK/KSB – rok prijave je 14.04.2019.

Na prvi javni oglas pravo učešća mogu podnijeti: kantonalni i općinski organi vlasti SBK; javne ustanove Vlade SBK i javni objekti; općinski organi vlasti SBK i MZ na području Kantona; općinski organi vlasti SBK i javna komunalna preduzeća sa područja Kantona.

Predmet Javnog oglasa je: sufinansiranje za projekte utopljavanja stambenih zgrada i javnih objekata radi uštede energije; sufinansiranje izgradnje i jačanje infrastrukture (vodovodne i kanalizacijske mreže); sufinansiranje programa zaštite okoliša i rješavanja problema zagađenja otpadom.

Na drugi javni oglas pravo učešća mogu podnijeti: ekološke udruge SBK/KSB; ekološke udruge i eko-sekcije pri školama; komunalna preduzeća, registrirana preduzeća za prikupljanje otpada.

Predmet Javnog oglasa su: sredstva za obilježavanje značajnih dana ekološkog kalendara; potpora radu ekoloških udruga na području SBK/KSB; potpora lokalnoj zajednici za okolišno prihvatljivo postupanje s otpadom.

Na treći javni oglas pravo učešća mogu podnijeti: općine, lokalne zajednice čije su programske aktivnosti usmjerene na proces povratka i njegovu održivost.

Predmet Javnog oglasa su: podnošenje prijava projekata pravnih lica, jedinica lokane uprave i samouprave, javne ustanove i privredni subjekti radi pružanja pomoći u realizaciji projekta izgradnje i sanacije infrastrukturnih objekata u mjestima povratka u SBK/KSB i to: izgradnja i sanacija putne komunikacije; izgradnja i sanacija javne rasvijete; sanacija i izgradnja sportskih terena pri školama i mjesnim zajednicama; intervetna sredstva.

 

https://www.sbk-ksb.gov.ba/hr/novosti-min-prostornog/javni-oglas-2.html