MIZ Bugojno u posjeti novoizgradjenoj džamiji u Kupresu

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Projekat MIZ Bugojno „Rekonstrukcija i proširenje Ahmed Fadil – pašine džamije u Kupresu“ , polako ulazi u svoju završnu fazu, kako bi sve bilo završeno do 9.jula, kada je planirano svečano otvorenje ovog vjerskog objekta. Tim povodom danas su predstavnici MIZ Bugojno posjetili Kupres i izvršili obilazak radova na novoj džamiji.

 U posjeti novoj džamiji u Kupresu bili su predsjednik MIZ Bugojno Haris Mujić, glavni imam medžlisa Vehid ef Arnaut te članovi Izvršnog odbora medžlisa.Kako navodi Haris Mujić, nakon proširenja zgrade medžlisa i izgradnje vakufskog poslovnog objekta, ovo je treći projekat koji bugojanski medžlis realizuje , zahvaljujuć prijateljima iz Kuvajta. Površina ovog vjerskog objekta u Kupresu je 350 metara kvadratnih, a ukupna vrijednost projekta je 300.000 KM. Radovi se privode kraju i to je, kako kaže, bio povod njihove današnje posjete. Poziv vjernicima da u što većem broju dodju na svečano otvaranje ove džamije, uputio je i glavni imam Vehid ef Arnaut.

Realizacijom ovog projekta , kako je istaknuto tokom ove kratke posjete, džemat Kupres će dobiti novi kompleks u kojem će prostor Ahmed Fadil – pašine džamije , nakon 9.jula, biti korišten za različite kulturne, edukativne i vjerske aktivnosti .