Mjesec Mevluda u Bugojnu

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Prigodnim vjerskim programima Medžlis Islamske zajednice Bugojno obilježit će mjesec rođenja poslanika Muhameda a.s., mjesec Mevluda.

Tim povodom, u subotu je u Sultan Ahmedovoj džamiji i džematima Vesela i Golo Brdo upriličen Vikend mekteba. U nedjelju je u džematu Glavice održan Mevlud za žene, a nakon jacije namaza u džematu Kopčić predstavljani su polaznici mektebske nastave koji su naučili hadise. Centralni mevludski program, u povodu mjeseca rođenja Muhameda a.s., održat će se u utorak nakon jacije namaza, u džematu Poriče. Učešće u programu uzet će imami bugojanskog Medžlisa, a gost predavač je travnički muftija dr. Ahmed Adilović.

I u srijedu je planirano nekoliko aktivnosti. Akika novorođenoj djeci u Domu zdravlja Bugojno i posjeta Bolnici planirana je u jutarnjim satima, a nakon podne namaza Mevludski program bit će održan u džematu Vesela.

Učesnici programa su učenici Elči Ibrahim-pašine Medrese u Travniku. I u narednim danima Medžlis Islamske zajednice Bugojno će realizirati prigodne programe kojima će biti obilježen mjesec rođenja poslanika Muhameda a.s.

program