Mješovita srednja škola Gornji Vakuf – savremeni kabinet informatike u novoj školskoj godini

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

U Mješovitoj srednjoj školi Gornji Vakuf na svečan način otvoren je kabinet informatike. Riječ je o projektu vrijednom  oko 30 000 KM koji je realizovan zahvaljujući  saradnji s Turskom vojnom misijom u BiH.

Mješovita srednja škola Gornji Vakuf  u novoj školskoj godini na raspolaganju će imati savremeni kabinet za realizaciju nastave iz oblasti informatike. Kako je istakla direktorica škole, Selvedina  Begović kontinuirano se radi na poboljšanju kvaliteta rada a  ovakav kabinet omogućit će učenicima da ostvaruju još bolje rezultate i stiču nova znanja.   Želeći unaprijediti rad škole ,  ostvarena je saradnja  s Turskom vojnom misijom u BiH, tj. LOT timom koji je uvidio potrebu zajednice i škole  i prihvatio projekat ove škole.

 -Kroz ovaj projekat naša škola je dobila savremeni kabinet opremljen informatičkom opremom, što će posebno koristiti učenicima koji se opredijele za smjer računarstvo i informatika. Dobili smo 20 stolova i stolica, 20 računara, kao i laptop, projektor i pametnu tablu – istakla je direktorica Begović i naglasila zahvalnost zbog ovako vrijedne donacije.

Radost zbog mogućnosti da pomognu i budu od koristi društvu izrazili su pripadnici Turske vojne misije u BiH i naglasili značaj saradnje dvije države.

– Mi smo kao oružane snage  Republike Turske od 1994. godine, na ovim prostorima realizovali više od  400  projekata . Neki od tih projekata su obnova džamija, crkvi, puteva, bolnica a u posljednje vrijeme  smo fokusirani na zdravstvo i obrazovanje, što su svakako bili vaši zahtjevi. Prihvatili smo vaš projekat i cilj nam je da učenicima osiguramo što kvalitetnije obrazovanje – naglasio je brigadir Tayfun Čelik, šef  Turske vojne misije u BiH.

Svečanosti u Mješovitoj srednjoj školi Gornji Vakuf  prisustvovali su i ministar privrede SBK-a Sedžad Milanović i načelnik općine Sead Čaušević, direktor rudnika Salih Muftić, prosvjetni radnici, roditelji i učenici, a za goste iz Turske pripremljen je i poseban program.

110111213141523456789