Mladi ekolozi III OŠ Bugojno posjetili „Eko element“

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

 Udruženje gradjana „Eko element“ danas su posjetili učenici III OŠ Bugojno, polaznici ekološke sekcije, koja je osnovana početkom ove školske godine.

Prilikom posjete učenici su upoznati s aktivnostima i projektima koje realizira ovo udruženje.

-Ekološka sekcija u III OŠ Bugojno osnovana je nedavno i pohadja je 32 učenika četvrtih i petih razreda. Do sada smo imali nekoliko značajnih aktivnosti. Čistili smo tavan škole i tom prilikom prikupili više od 600 kg starog papira, a postavili smo i burad za ekološki otpad – rekla je Suada Ćatić, voditeljica sekcije.

Izvršni direktor Boris Jokić primio je polaznike ekološke sekcije III OŠ i upoznao ih sa aktivnostima Udruženja „Eko element“.

-Na mladima svijet ostaje, naziv je aktivnosti koju provodi „Eko element“. Nastojimo prenijeti svoja iskustva i podržati osnivanje i rad ekoloških sekcija u osnovnim i srednjim školama – rekao je Jokić. Naglasio je kako je ova posjeta početak saradnje koja će biti nastavljena i u buduće.

Učenici su pokazali interes za prezentaciju aktivnosti ovog ekološkog udruženja, ali i izuzetno zanimanje za botaničku baštu koja se nalazi na krovu objekta u kojem djeluje „Eko element“. I sami polaznici ekološke sekcije III OŠ Bugojno imaju ozbiljne planove, posjetu još nekim ekološkim organizacijama, sadnju zelene oaze u svojoj školi, obilježavanje datuma koji se odnose na ekologiju, a u planu je i sadnja ljekobilja.

101112131415161718192056789