Monodrama-komedija “Mora od odmora” oduševila i bugojansku publiku

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Sinoć je u prepunoj maloj sali KSC-a izvedena monodrama-komedija “Mora od odmora- Bosanac na odmoru“ koju igra bosanskohercegovački glumac mlađe generacije Rijad Gvozden.Istinski smijeh od početka do kraja, obilježili su izvođenje ove monodrame u našoj zemlji, regij, evropi, a sinoć i u našem gradu.

 Monodrama “Mora od odmora” obiluje detaljima karakterističnim za godišnji odmor te duhovitim poređenjima.Svojim sadržajem ne sadrži vulgarnosti, orginalna je i atipična. Sa prikazanim duhovitim sadržajem, maestralnom izvedbom bili su zadovoljni i selektori programa mnogih kulturnih manifestacija koji su “Moru od odmora“ uvrstili u svoje programe kako u zemlji tako i u regionu. Autor teksta i režiser je Esmir Salihović, kostimografiju i scenografiju potpisuje Elmedina Salihović, a grafički dizajn Majo Pavlović. Monodramu igra glumac Rijad Gvozden koji je ostvario niz veoma zapaženih uloga u teatru kao i na filmu. Rijad Gvozden, kroz predstavu prenosi pozitivnu energiju i izmamljuje osmijeh publici tokom cijelih sedamdeset minuta, koliko traje, a tako je bilo i sinoć u Bugojnu.

S obzirom da su karte bile rasprodate dosta ranije te da je bilo i onih koji su predstavu odgledali na nogama, Rijad Gvozden je najavio da bi u dogledno vrijeme , kada vremenski uslovi budu dozvoljavali njeno izvedbu u pozorišnoj dvorani, u predstavi Mora od odmora mogla ponovo uživati šira bugojanska publika.