MUP SBK: Droga pronadjena u Bugojnu i Travniku

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Tokom proteklih 24 sata na području Srednjobosanskog kantona prijavljena su 4 krivična djela.

Intenzivno postupajući po planu pojačanih mjera i radnji u cilju suzbijanja i sprečavanja zloupotrebe opojnih droga policijski službenici Sektora kriminalističke policije MUP-a SBK Travnik, jučer oko 21,00 sati u ulici Nugle bb, općina Bugojno, izvršili su kontrolu i pregled lica S.R. rođen 1990. godine iz Bugojna. Prilikom pregleda kod istog je pronađena određena količina materije za koju se sumnja da je opojna droga Cannabis. U saradnji sa nadležnim kantonalnim tužilaštvom, protiv osumnjičenog se poduzimaju zakonom propisane mjere i radnje.

U nastavku navedenih aktivnosti, oko 22,00 sati u ulici Kalibunar, općina Travnik, policijski službenici Sektora kriminalističke policije MUP-a SBK Travnik, izvršili su kontrolu i pregled lica E.M. rođen 1992. godine iz Travnika. Tom prilikom, kod njega je pronađena određena količina materije za koju se sumnja da se radi o opojnim drogama Cannabis i Speed. U periodu od 23,15 do 23,45 sati izvršen je i pretres kuće koju koristi E.M., ulica Bojna, općina Travnik, gdje je također pronađena određena količina materije za koju se sumnja da su opojne droge Cannabis i Speed.
Po kompletiranju predmeta, protiv navedenog lica nadležnom tužilaštvu biće podnesen Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Policijski službenici PS Vitez naknadno su rasvijetlili krivično djelo teške krađe, koje je izvršeno dana 09. marta na štetu lica B.S., općina Vitez. Poduzimajući intenzivne aktivnosti po ovom predmetu, došlo se do saznanja da je osumnjičeni za izvršenje navedenog krivičnog djela D.R. rođen 1973. godine iz Viteza.U saradnji sa nadležnim kantonalnim tužilaštvom, protiv osumnjičenog se poduzimaju zakonom propisane mjere i radnje.
Policijski službenici PS Gornji Vakuf – Uskoplje naknadno su rasvijetlili krivično djelo krađe, koje je izvršeno dana 13. decembra 2017. godine na štetu lica A.U., općina Gornji Vakuf – Uskoplje. Operativnim radom na terenu došlo se do saznanja da je osumnjičeni za izvršenje navedenog krivičnog djela E.T. rođen 1995. godine iz Gornjeg Vakufa – Uskoplja.
Protiv izvršioca navedenog krivičnog djela slijede zakonom predviđene mjere i radnje.