MUP SBK: Sankcionisanje nepropisnog parkiranja

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Policijski službenici provode planske aktivnosti na sprječavanju i sankcionisanju nepropisnog parkiranja, obzirom da takva vozila otežavaju odvijanje saobraćaja i kretanje pješaka, što negativno utiče na ukupnu sigurnost u oblasti saobraćaja.

Prilikom provođenja ovih aktivnosti primjećen je veći broj oštećenih i havarisanih vozila, vozila bez registarskih oznaka, pa čak i kamp prikolica, koja su ostavljena na javnim površinama – parkinzima, zelenim površinama ili čak na samim saobraćajnicama.

Mole se svi vlasnici takvih vozila da u narednih nekoliko dana uklone ta vozila sa javnih površina, čime će se, osim povećanja sigurnosti, stvoriti i dodatna parking mjesta, a naši gradovi će dobiti uredniji i urbaniji izgled.

U protivnom, službenici policije će ukloniti ta vozila, a u tom slučaju, vlasnik će, u skladu sa odredbama Zakona o osnovama sigurnosti saobraćaja na putevima u Bosni i Hercegovini, biti sankcionisan novčanom kaznom u iznosu od 50-250 KM, a dužan je platiti i troškove uklanjanja vozila.