MUP SBK: Tokom vikenda 5 krivičnih djela

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Tokom proteklog vikenda na području Srednjobosanskog kantona prijavljeno je 5 krivičnih djela, a radi se o 2 teške krađe, 1 razbojništvo, 1 nasilje u porodici i 1 krivičnom djelu posjedovanja i omogućavanja uživanja opojnih droga.

 06. januara u 23,15 sati službenici Sektora kriminalističke policije MUP-a SBK/KSB Travnik, su uz pomoć Jedinice za podršku MUP-a SBK/KSB Travnik, izvršili kontrolu terenskog vozila marke „Hummer“, registarskih oznaka E56-M-784, kojim je upravljao J.B. rođen 1990. godine iz Gornjeg Vakuf-Uskoplja. Prilikom pregleda vozila na zadnjem sjedištu vozila pronađena je torbica u kojoj se nalazila materija za koju se sumnja da je u pitanju opojna droga marihuana. Nad osobom je, nakon što je lišena slobode, provedena kriminalistička obrada, tokom koje je osumnjičeni priznao izvršenja krivičnog djela posjedovanja i omogućavanja uživanja opojnih droga. Nakon svih provedenih radnji dokumentovanja ovog krivičnog djela, kantonalnom tužilaštvu Travnik biće podnesen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu. Izvršenim provjerama u registru novčanih kazni, ustanovljeno je da se radi o osobi koja je višestruki povratnik u vršenju saobraćajnih prekršaja, te da dosadašnje izrečene kazne nisu postigle svrhu kažnjavanja u smislu odvraćanja od daljeg činjenja prekršaja u saobraćaju, osobi J.B. je oduzeto vozilo „Hummer“, te će uz zahtjev sudu za pokretanje prekršajnog postupka biti stavljen prijedlog za trajno oduzimanje vozila, kako bi se osoba spriječila u daljem činjenju prekršaja.

 Evidentirano je 11 slučajeva narušavanja javnog reda i mira, a radi se o 1 slučaju učestvovanja u tuči, 3 slučaja odbijanja naređenja ovlaštene službene osobe, 2 prosjačenja, 4 prekršaja po općinskim odlukama o radnom vremenu ugostiteljskih objekata. U prekršajima je učestvovalo 11 osoba.