MUP SBK: Uspješne akcije na području Bugojna i Travnika

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

U nastavku pojačanih aktivnosti koje su usmjerene na borbu protiv zloupotrebe opojnih droga, tokom protekla dva dana provedena je još jedna uspješna akcija na području Bugojna i Travnika.

U akciji su učestvovali policijski službenici Odsjeka kriminalističke policije PU Bugojno, koji su na osnovu pribavljene naredbe Općinskog suda Bugojno, u Ulici Armije BiH, općina Bugojno izvršili pretres porodične kuće u kojoj su zatečena 4 lica, od kojih je jedna mlađa ženska osoba. Prilikom pretresa pronađene su različite praškaste i zeljaste materije u količini od oko 500 grama, za koje se sumnja da je opojna droga Speed i Cannabis, digitalna vaga, kao i drugi predmeti i sredstva koja se koriste za proizvodnju i promet opojnih droga.

Akcija je nastavljena na području Travnika, gdje su policijski službenici Sektora kriminalističke policije u saradnji sa Jedinicom za specijalističku podršku, na osnovu naredbe Općinskog suda Bugojno izvršili pretres porodične kuće i pratećih objekata u mjestu Han Bila, općina Travnik. Prilikom pretresa pronađena je jedna automatska puška, tri tromblonske mine, kao i određena količina zeljaste materije za koju se sumnja da je opojna droga Cannabis.

Prilikom provođenja navedene akcije slobode su lišene 4 osoba koje se sumnjiče za krivična djela iz oblasti zloupotrebe opojnih droga, kao i za krivično djelo „Nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija“.