Muzički vikend u Bugojnu

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Pred Bugojancima je vikend ispunjen muzičkim koncertima i plesom.

Poklonici svevremenskih hitova Crvene jabuke večeras će, u pozorišnoj sali KSC, moći uživati u nastupu ove pop-rok grupe. Koncert počinje u 20 sati.

I sutra, 6.maja bit će upriličen koncert za ljubitelje folklorne umjetnosti. U 19 sati, takodje, u pozorišnoj sali KSC Druga grupa GFA Bugojno izvest će koncert narodnih igara i pjesama, dok će u nedjelju nastupiti Plesni studio „Prijatelji djece Maya“. Plesno veče bit će održano u pozorišnoj sali KSC, u 18 sati.

Plesni studio „Prijatelji djece Maya“okuplja simpatizere plesne umjetnosti s područja SBK-a. Djeluje kao plesna škola i plesni studio u Bugojnu, Travniku, Novom Travniku, Vitezu i Novoj Biloj. Ovaj plesni studio izveo je brojne generacije djece, a značajan jubilej, 20 godina rada, obilježit će naredne godine. Oba ova muzička dogadjaja dio su programa ovogodišnje manifestacije „Bugojansko proljeće“.

Isto veče, u povodu Dana Općine, biti će upriličen koncert Klape Intrade. Koncert organizuje HKD Napredak-Podružnica Bugojno pod visokim pokroviteljstvom Općine Bugojno.Koncert će biti održan u pozorišnoj sali KSC s početkom u 20 sati. Klapa Intrade prvi put gostuje u našem gradu, a posjetioci će imati priliku poslušati vrhunske izvedbe dalmatinskih klapskih pjesama. Klapa Intrada je osnovana 1985.godine u Zadru, i do danas je nastupala širom svijeta. Uspješnim koncertima potvrdila se kao jedna od najpopularnijih vokalnih sastava u Hrvatskoj.

U ponedjeljak, 8.maja, u sklopu programa manifestacije „Bugojansko proljeće“, Gradska biblioteka će upriličiti izložbu knjiga pod nazivom „Zavičajna zbirka“. Izložba će biti održana u Umjetničkoj galeriji KSC u 11 sati.