Na „Hendeku“ upriličen Treći nogometni memorijal „Petko i Cicko“

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

U organizaciji NK „Globus“ tokom proteklog vikenda na stadionu Hendek upriličen je Treći memorijalni turnir „Božić Mladen – Petko i Bašić Nadžad – Cicko“.

Uz nastup 7 ekipa turnir je organizovan u kategoriji mlađih pionira . Na dvodnevnom turniru učešće su uzeli pionirski sastavi koji su bili raspoređeni u dvije grupe. U grupi „A“ , koja je igrala u subotu, nastupili su mlađi pioniri: „Globusa“, „Radnika“ iz Donjeg Vakufa i „Kupresa“. U grupi „B“, koja se takmičila u nedjelju, bili su: Akademija FK“ Sarajevo“, „Iskra“, „Metalleghe“ iz Jajca i „Vlašić“ iz Turbeta.

Kraćim prigodnim obraćanjem, uz prisjećanje na rano preminule nekadašnje igrače iz našeg grad Petka i Cicka, te poruku da pobijedi fer- plej i najbolja ekipa, turnir je otvorio načelnik Općine Hasan Ajkunić.

Nakon što su odigrani susreti po grupama u utakmici za treće mjesto pionirski sastav „Metalleghea“ je sa 3 : 0 bio bolji od vršnjaka „Kupresa“. Posjetioci stadiona „Hendek“ odličan nogomet vidjeli su u finalnom duelu u kojem su nastupili sastavi „Globusa“ i Akademije „Sarajevo“. Sa 4 : 3 turnir su osvojili mlađi pioniri „Globusa“.

Najbolji strijelac sa 9 postignutih golova, a ujedno i najbolji igrač turnira, bio je Edd Nezirović iz pobjedničke ekipe „Globusa“. Za najboljeg golmana proglašen je Ivan Nikić iz sastava „Metalleghe“, dok je odlukom trenera svih ekipa za igrača koji igrom najviše posjeća na Petka proglašen Azem Šečić iz „Globusa“.