Na izborima u mjesnim zajednicama općine Bugojno glasalo 5959 građana

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Izbori za organe mjesnih zajednica održani su u nedjelju 1. oktobra u 27 bugojanskih mjesnih zajednica. Na listama je bilo ukupno 278 kandidata, od toga 38 žena. Proces glasanja na svim biračkim mjestima protekao je bez narušavanja javnog reda i mira, a ukupno je glasalo 5959 građana općine Bugojno.

Izbori u svih 27 mjesnih zajednica općine Bugojno održani su u nedjelju 1. oktobra sistemom tajnog glasanja i to na biračkim mjestima koji su dostavljeni od strane predsjednika mjesnih zajednica.

Prilikom preuzimanja izbornog materijala od strane predsjednika biračkih odbora, za svaku mjesnu zajednicu su sačinjeni zapisnici o preuzimanju izbornog materijala.

Kako je izlaznost u svim mjesnim zajednicama bila velika, naknadno su na zahtjev predsjednika biračkih odbora dostavljeni glasački listići od strane Izborne komisije.

Proces glasanja na svim biračkim mjestima protekao je bez narušavanja javog reda i mira, a ukupno je glasalo 5959 građana općine Bugojno istakla je između ostalog predsjednica Izborne komisije Jasmina Pokvić.

Izborne rezultate kandidata za organe mjesnih zajednica općine Bugojno, Izborna komisija dostavit će nakon verifikacije od strane Općinskog vijeća Bugojno.