Na Jakliću održane utrke povodom Dana općine Bugojno

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

U okviru Malih olimpijskih igara osnovnih i srednjih škola našeg grada, koje su organizovane u sklopu obilježavanja Dana općine Bugojno, jučer su organizovana takmičenja u atletici.

Za učenice i učenike osnovnih škola organizovane su utrke na 60 i 100 matara.

U utrci na 60 metara učestovovali su učenice i učenici šestih i sedmih razreda, a u utrci na 100 metara učenice i učenici osmih razreda.

U utrci na 60 metara prva kroz cilj je protrčala Amna Dlakić iz Druge O.Š., druga je bila Armina Karašin iz OŠ Gračanica, a treća Edina Mlivo iz Prve O.Š. U utrci na 100 metara pobijedila je Ismihana Šeho, učenica Prve O.Š., dok su drugo i treće mjesto zauzele učenice O.Š. Bristovi Melika Halilović i Samra Bajrić.

U utrci na 60 metara najbrži je bio Ubejd Džavahirić iz Druge O.Š., dok su drugo i treće mjesto zauzeli Asmer Musić i Alen Dedić, učenici Prve O.Š. U utrci na 100 metara prvoplasirani je bio Amar Rahmanović iz Treće O.Š., drugoplasirani Eldin Mlivo iz Prve O.Š., dok je treći kroz cilj prošao Ahmed Škembić iz O.Š. Gračanica.

Učenice srednjih škola trčele su na 100 i 400 metara, a učenici na 100 i 800 metara.

U utrci na 100 metara pobijedila je Sanela Mlivo iz Gimnazije. Drugoplasirana je bila Enisa Redžić iz Srednje tehničke škole, a treća Envera Džino iz Srednje stručne škole. U utrci na 400 metara prvo mjesto zauzela je Alma Haračić, učenica Gimnazije, drugo mjesto Emka Bašić iz Srednje tehniče škole, a treće Sajra Rustempašić iz Gimnazije.

U utrci na 100 metara prvo mjesto kod učenika zauzeio je Ernest Ivković iz Srednje stručne škole, drugi je bio Tarik Bašić iz Gimnazije, a treći Edib Šišić iz Srednje tehničke škole. U utrci na 800 metara trijumfovao je Emir Halilović iz Srednje tehniče škole, drugi je bio Eldar Dajić iz Gimnazije, a treći Asmir Balihodžić iz Srednje stručne škole.

U okviru obilježavanja Dana Općine sutra će, od 10 sati i 30 minuta do 12,00 sati, biti održane ulične utrke za osnovce i srednjoškolce, dok će u periodu od 13,00 do 17,00 sati sekcija za sportsko penjanje Planinarskog društva “Koprivnica“ , u sali za sportsko penjanje KSC-a biti domaćin „ Drugog adrenalin gaemesa“.