Na putevima u našoj zemlji saobraća se bez dužih zastoja i vanrednih ograničenja.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Na putevima u našoj zemlji saobraća se bez dužih zastoja i vanrednih ograničenja.

Saobraćajnice su suhe,a frekvencija vozila umjerenog intenziteta. Na dionicama na kojima se izvode sanacioni radovi, obavezno je poštivanje privremeno postavljene signalizacije. Na autoputu Banja Luka-Bosanska Gradiška zbog izgradnje vijadukta, za saobraćaj je zatvorena petlja Mahovljani. U toku su sanacioni radovi na dionici M-5 Tranzit kroz Sarajevo. Saobraćaj je obustavljen za teretna vozila preko 3,5 tone najveće dopuštene mase i autobuse, dok ostala vozila saobraćaju naizmjenično-jednom trakom, uz povremene obustave saobraćaja do 30 minuta. Do kraćih zastoja dolazi i na ostalim dionicama gdje se izvode sanacioni radovi, a izdvajamo putne pravce: Lašva-Topčić Polje, Čapljina-Ljubuški, Priboj-Simin Han, Banja Luka-Čelinac i Ključ-Sanski Most. Pojačan je promet vozila na izlazu iz naše zemlje na graničnim prelazima Izačić, Prisika, Doljani i Ivanica, a trenutna zadržavanja su između 30 minuta i 1 sat. Na ostalim graničnim prelazima, zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

VRIJEME

Jutros u 8 sati u Bugojnu je temepratura zraka iznosila 20 stepeni ,a u 11 je bilo 27 stepeni. Danas u našoj zemlji umjereno do pretežno oblačno i nestabilno vrijeme sa pljuskovima i grmljavinom. Nešto više oblačnosti i padavine se očekuju tokom poslije podneva. Ponegdje u Krajini i Posavini je moguće izraženije grmljavinsko nevrijeme. Vjetar, slab, u Bosni sjeverni i sjeverozapadni, a u Hercegovini zapadni. Najviša dnevna temperatura od 26 do 32, na jugu do 34 stupnja.

Sutra u Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme, a u Hercegovin umjereno oblačno. Lokalni pljuskovi, ponegdje uz grmljavinu očekuju se u većini područja. Jutarnja temperatura od 16 do 20, na jugu od 19 do 23, a najvuša dnevna od 23 do 28, na jugu od 30 do 34 stupnja.

PROGNOZA VREMENA ZA 28.06.2016 (Utorak)., umjereno, ponegdje pretežno oblačno vrijeme. Povremeni lokalni pljuskovi se očekuju u dijelovima centralne, istočne i sjeveroistočne Bosne. Jutarnja temperatura od 12 do 18, na jugu od 17 do 21, a najviša dnevna od 23 do 28, na jugu od 30 do 34 stupnja.