Na Rostovo održano Otvoreno prvenstvo BiH u motocrossu

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

U organizaciji Motocross kluba Bugojno na stazi na Rostovu održano je Otvoreno prvenstvo Bosne i Hercegovine u motocrossu.

Motocross staza Rostovo privukla je brojne poklonike ovog sporta iz naše zemlje, susjedne Hrvatske, kao i Njemačke, a Otvoreno prvenstvo BiH upriličeno je u 5 klasa: MX- 85, MX- 1, MX -2, MX turist i MX –veterani.

Brojnim vozačima i poklonicima ovog sporta, prije prve utrke, u ime generalnog pokrovitelja općine Bugojno, obratio se načelnik Hasan Ajkunić. U svom izlaganju načelnik Ajkunić posebno je istakao atraktivnost ovog sporta koji uzima maha i u našoj zemlji a u kojem sve češće i više učestvuju i djevojke. Također je naglasio doprinos članova Motocross cluba Bugojno na pripremi za održavanje ovog takmičenja, ten a kraju prvenstvo proglasio otvorenim.

Dosta interesantna bila je prva utrka u MX -85 kategoriji. Mia Ribić iz Velike Kladuše, inače višestruka prvakinja susjedne Hrvatske,bez problema je slavila i na stazi na Rostovu. Drugoplasirani je bio Alen Blagajčević,koji u ovoj klasi vozi za Njemačku,dok je treća bila Jelena Kundid iz Motocross kluba Cetina iz Sinja.

U kategoriji MX -1 na popriličo zahtjevnoj stazi Rostova zbog velike prašine i činjenice da su zajedno vožene MX -1 i MX -2 utrke slavio je Ivan Kundid iz Motocross cluba Cetina. Drugi je bio Igor Knežević, član MK Maršal iz Banje Luke, a treći još jedan predstavnik iz susjedne Hrvatske Frano Jelović.

U kategoriji MX-2 sa dvije pobjede u dvije utrke slavio je Petar Kundid iz MK Cetina. Drugoplasirani je bio Teo Vidak , član ECK Team iz Travnika, a treći Dominik Topić iz MCK Vitez.

U MX-turis klasi sa drugim i prvim mjestom iz dvije utrke u ukupnom poretku trijumfovao je Igor Ivičević, član AMK Kreševo, David Vidović iz MCK Vitez nakon prve utrke bio je prvoplasirani , a u drugoj utrci je zauzeo treće mjesto, te je ukupno bio drugoplasirani. Trećeplasirani u ovoj klasi je bio Saša Gajić, član MK Miron-moto iz Dervente.

Sa dvije pobjede u dvije vožnje u klas MX-veterani pobijedio je Boško Rezo iz AMK Uskoplje. Drugoplasirani je bio Miroslav Milivojević iz MK Miron-moto iz Dervente, a treći Zijad Huseinbegović, član MCC Bugojno.