Na Rostovu počeli radovi

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

 

Počeli su prvi, zemljani radovi na izgradnji budućeg sportsko-rekreacionog i turističkog centra na Rostovu, čija će izgradnja koštati oko 10 miliona eura.

Tim povodom juče je održan sastanak predstavnika preduzeća Biser Rostovo, koje predstavlja finansijere projekta, predstavnika izvođača radova, te nadzornog organa sa načelnikom bugojanske Općine Hasanom Ajkunićem. Uz izraženo zadovoljstvo što će se na području Općine Bugojno realizirati izgradnja jednog ovakvog modernog Centra,gdje će posao naći I domaće firme i majstori, istaknuto je kako se očekuje okončanje radova do 15. juna naredne godine. Investicioni projekat cijeni se na 10 miliona eura, što predstavlja poslije izgradnje auto puta 5C, jedan od najvećih u Bosni i Hercegovini, istaknuto je tokom sastanka.

Poslovima rukovodi preduzeće Biser Rostovo osnovano prije nekoliko mjeseci. Na čelu preduzeća je Asim Šahman, poznati trener i bivši rukometaš, koji već više godina radi kao trener u Kataru. -U prvoj fazi planirana je izgradnja rukometne dvorane u kojoj će se moći igrati međunarodne klupske i reprezentativne utakmice po kriterijima najviših svjetskih rukometnih institucija.

Dvorana će imati kapacitet od 810 sjedećih mjesta. Nakon toga uslijediće radovi na izgradnji hotelskih kapaciteta, nogometnog stadiona i još dvije sportske dvorane. Procjene su da cjelokupan projekat iznosi oko 10 miliona eura- naglasio je Šahman.

Slično zadovoljstvo izrazio je i bugojanski načelnik:

– Ovo je jedan od najvećih projekata na području Bosne i Hercegovine. Imamo stručni tim koji čine 6 vrlo kvalitetnih sposobnih inženjera, koji mogu da vode ovaj projekat. Sve je planirano da se radi po savremenim urbanističkim planovima, kvalitetnom infrastrukturom, tako da u budućnosti plato Rostova bude ponos ne samo Bugojna nego i šire regije. Ovi tereni i objekti koji će se graditi svojim sadržajima biće uvezani sa svim sadržajima koje imamo u Bugojnu, čime će se u znatnoj mjeri proširiti mogućnosti i ponuda ne samo Bugojna i ove Regije, nego i šire- kaže Hasan Ajkunić, načelnik Bugojna.