Na Rostovu sutra počinje škola skijanja

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Nakon novogodišnjih praznika Univerzalna škola sporta u saradnji sa Ski centrom „Rostovo“ obavila je sve potrebne pripreme za organizaciju tradicionalne škole skijanja.

Ove godine planirana su dva ciklusa a prvi, namijenjen početnicima, startat će već sutra.Snijega ima dovoljno na padinama Rostova, staze su pripremljene i već sutra više od 20 početnika po prvi put će stati na skije. Instruktori, profesori tjelesnog odgoja Elvir Seferović i Almir Bašić, koji će obučavati buduće mlade skijaše dolaze iz Univerzalne škole sporta. Prvi ciklus obuke trajat će 6 dana, a u cijenu od 120 KM, za polaznike koji imaju svoju opremu, uključen je i prevoz kojeg organizuje preduzeće “Putnik“ iz našeg grada. Oni koji nemaju vlastitu ski opremu uz dodatnih 30 KM to će, tokom trajanja škole skijanja, moći iznajmiti u Ski centru „Rostovo“.

Drugi ciklus škole skijanja, kao napredni stepen,planiran je za 16.januar. Zavisno od interesa roditelja i mališana i u ovom ciklusu biće organizovan obuka za početnike.

I ostali ljubitelji skijanja moći će koristiti prijevoz, a cijena povratne karte je 3 KM. Korištenje ski lifta za učenike će tokom zimske sezone biti po popularnoj cijeni od 10 KM za cjelodnevno skijanje.

Dodatne informacije zainteresirani mogu dobiti od predstavnika Univerzalne škole sporta kao i na facebook stranici Ski centra „Rostovo“.

12345