Na Rostovu upriličena akcija “Let’s Do It – milion sadnica za 1 dan“

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Volonterska akcija pošumljavanja pod nazivom “Let’s Do It – milion sadnica za 1 dan” provedena je u subotu i na području naše Općine, na lokalitetu Rostova.

Akcija je provedena u saradnji sa Šumarijom Bugojno koja je osigurala sadni materijal, potreban alat, prijevoz za učesnike, te stručni nadzor prilikom pošumaljavanja.

Mada su mnogi bili najavili učešće tek rijetki su se u subotu u jutarnjim satima pojavili pred zgradom Šumarije. Ipak, 13 učesnika akcije je uspjelo zasaditi 2000 sadnica smrče, te doprinijeti da se i Bugojno na adekvatan način uključi u akciju koja je na prostoru naše zemlje obuhvatila više općina.

Projekat „ Let*s Do It “ se provodi od 2012.godine u našoj zemlji. Do sada je u volonterskim akcijama čišćenja „Let*s Do It – očistimo zemlju za 1 dan“ uklonjeno više od 13 000 tona otpada sa divljih deponija, a kroz akciju „Let*s Do It- milion sadnica za 1 dan“, uključujući i ovu koja je upriličena proteklog vikenda zasađeno više od 400 hiljada novih sadnica raznih vrsta drveća .