Na Vlašiću održan seminar za đake i nastavnike iz SBK

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

 

“Učimo živjeti zajedno” bila je tema seminara koji se održao u organizaciji Genesis Projecta na Vlašiću, a kojem su prisustvovali nastavnici i đaci iz osam osnovnih škola Srednjobosanskog kantona, koje rade u jednoj zgradi sa dva nastavna plana i programa.

Seminar je organizovan u okviru projekta “Mostovi povjerenja i saradnje”, koji su podržali Fondacija SHL iz Njemačke, ambasada SAD-a u BiH i ambasada Švicarske u BiH. Pored radionica i predavanja, tokom dva dana druženja, nastavnici i đaci imali su priliku da uživaju u neformalnom druženju i upoznavanju novih prijatelja.

Evaluacija na kraju seminara je pokazala izuzetno visok stepen zadovoljstva radnim dijelom seminara,ali i aktivnostima druženja i razvijanja prijateljstva. U okviru projekta”Mostovi povjerenja i saradnje”, koji se realizuje od maja 2015. do aprila 2017. godine, planiran je niz aktivnosti, među kojima su: radionice za djecu, radionice za roditelje, radionice za nastavnike, edukativne lutkarske predstave za mlađu djecu te edukativne pozorišne predstave za stariju djecu.